«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα!

Μετρώντας σχεδόν είκοσι χρόνια ιστορίας, το «Εν Αιθρία» είναι το πολύ ξεχωριστό all day cafe-μπιραρία που έδωσε ώθηση στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα!

Μετρώντας σχεδόν είκοσι χρόνια ιστορίας, το «Εν Αιθρία» είναι το πολύ ξεχωριστό all day cafe-μπιραρία που έδωσε ώθηση στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας και μύησε τους λάτρεις της μπίρας σε έναν διαφορετικό τρόπο απόλαυσης του αγαπημένου τους ποτού. Πυρήνας του είναι ένα παλιό αρχοντικό του ’30 πάνω στην ολοζώντανη Πλατεία Πατριάρχου, το οποίο αναδείχτηκε υπέροχα με χρωματιστούς τοίχους ζωγραφισμένους στο χέρι, χειροποίητα τραπεζοκαθίσματα, δύο μπαλκόνια που προσφέρουν ιδιωτικότητα αλλά κι ένα μεγάλο μπαρ με οροφή που ανοίγει για το καλοκαίρι, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό open air σκηνικό για να εξερευνήσουμε μια πολύ εκλεκτή κολεξιόν από μπίρες που αριθμεί πάνω από 180 ετικέτες σε μπουκάλι, με ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μικροζυθοποιία, και άλλες δέκα σε βαρέλι. Πλάι τους παίζουν δυνατά οι διάσημες χειροποίητες ποικιλίες του «Εν Αιθρία» αλλά και μια σειρά από πιο εστιατορικά πιάτα, που ξεφεύγουν από τη λογική της μπιραρίας.

«Εν Αιθρία»: Καιρός για μπίρα! - εικόνα 1

Μιλάμε για τις signature παπαρδέλες με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και σος Μαυροδάφνης, που παραμένουν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού εδώ και 17 χρόνια, το μεσογειακό τσιζκέικ με ντοματίνια, παξιμάδια και κάππαρη, τη φωλιά πατάτας σε ανατολίτικο ύφος με κιμά και σος γιαουρτιού, το χοιρινό κότσι σε κρούστα γλυκού κρασιού, ανάμεσα σε πολλές ακόμα προκλητικές σπεσιαλιτέ που διαδέχονται η μία την άλλη. Ο πλούσιος κατάλογος προτείνει επίσης απολαυστικά γλυκά όπως το προφιτερόλ με τα χειροποίητα σου και τον πολύ καλό άσπρο κορμό σεμιφρέντο με σάλτσα φράουλας, ενώ η δράση ξεκινά από νωρίς με πολύ ωραίες ιδέες για πρωινό και brunch και συνεχίζεται μέχρι αργά με έθνικ μουσικές από όλο τον κόσμο και χαρούμενη διάθεση.

Περισσότερες πληροφορίες

Εν αιθρία

Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.