«Λεύκες»: One of a (summer) kind!

Πολύ δύσκολα θα βρείτε μαγαζί σε ολόκληρη την Αθήνα που να μοιάζει με τις «Λεύκες».

«Λεύκες»: One of a (summer) kind!

Πολύ δύσκολα θα βρείτε μαγαζί σε ολόκληρη την Αθήνα που να μοιάζει με τις «Λεύκες». Η παλιά μονοκατοικία του Γαλατσίου με τον υπέροχο κήπο-υπερπαραγωγή είναι εδώ και πολλά χρόνια το πεδίο έκφρασης του σεφ και ιδιοκτήτη Τάσου Ντούμα, ο οποίος δεν σταματά ποτέ να πειραματίζεται και να μας εκπλήσσει με σπεσιαλιτέ που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

«Λεύκες»: One of a (summer) kind! - εικόνα 1

Και φέτος το καλοκαίρι στα τραπέζια τους, που στρώνονται με πολύ προσεγμένη art de la table κάτω από τις θεόρατες μουριές και τις λεύκες, θα απολαύσετε πιάτα πολύ ιδιαίτερα, τα οποία αναδεικνύουν τα εποχικά υλικά και δημιουργούν ένα πολύ ξεχωριστό γευστικό ιδίωμα: γίγαντες πλακί στο φούρνο με πίκλα wasabi και δύο ειδών πικάντικες μαγιονέζες, σοφρίτο με μαύρο ρύζι Σικελίας, ριζότο με άνθη λεμονιού πάνω σε λαβράκι με κρούστα μυρωδικών, καλαμπόκι αρωματισμένο με βούτυρο βανίλιας συνοδεία λουκάνικου από αγριογούρουνο αλλά κι ένα ανατρεπτικό σνίτσελ προβατίνας με δροσερή σαλάτα αγγουριού που σίγουρα θα εγγρα­φεί στη γευστική παρακαταθήκη του εστιατορίου. Στην ίδια λογική είναι και τα επιδόρπια, με το τηγανητό γαλακτομπούρεκο να είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσει φανατικό κοινό, ενώ τα signature cocktails που επιμελείται πλέον ο βραβευμένος mixologist Άρης Χατζηαντωνίου θα σας κρατήσουν στην ολόδροση αγκαλιά του εστιατορίου μέχρις αργά.

Περισσότερες πληροφορίες

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.