Ατόφια κρητική νοστιμάδα στα «Ρωμανάκια»

Οφτό (αντικριστό), σταμναγκάθι ζεματιστό, χοχλιοί μπουμπουριστοί... Η κρητική ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής μας μυεί στις αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις της Μεγαλονήσου.

Ατόφια κρητική νοστιμάδα στα «Ρωμανάκια»

Οφτό (αντικριστό), σταμναγκάθι ζεματιστό, χοχλιοί μπουμπουριστοί... Η κρητική ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής μας μυεί στις αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις της Μεγαλονήσου. Οι ρακές και οι μαρουβάδες δίνουν και παίρνουν υπό τους ήχους των λυράρηδων, συντελώντας έτσι στη ζεστή ατμόσφαιρα και στην αίσθηση γνήσιας φιλοξενίας.

Τώρα το καλοκαίρι τα «Ρωμανάκια» έχουν απλώσει τα τραπέζια τους στην Πλατεία Κοραή, μπροστά από τη σάλα τους, και τα γεμίζουν με νόστιμες προτάσεις, εμποτισμένες με γευστική ιστορία. Το νέο πιάτο της ταβέρνας, η Καστρινή σαλάτα, έρχεται με ντοματίνια, ξινομυζήθρα, άγρια ρόκα, κόκκινη ψητή πιπεριά και σπασμένο ντάκο, δίνοντας από νωρίς τον γευστικό τόνο. Τα τοπικά τυριά, είτε σε πιατέλα είτε ως «Τυροζουλάκια» (σε ρολάκια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας), προέρχονται από παραγωγούς της Κρήτης, όπως και οι περισσότερες πρώτες ύλες.

Ατόφια κρητική νοστιμάδα στα «Ρωμανάκια» - εικόνα 1

Τα κρεατικά παίζουν στο δικό τους γήπεδο, μονοπολώντας τα κυρίως πιάτα, και όχι άδικα, αφού η κρητική κουζίνα προσφέρει ποικιλία σε ύλες και συνταγές. Το παραδοσιακό γαμοπίλαφο με ζυγούρι, το ριφάκι αργομαγειρεμένο στην κατσαρόλα με χόρτα ή το τσιγαριαστό αρνί με πατατούλες είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που βρίσκουμε στο μενού. Τέλος, η σφακιανόπιτα με μυζήθρα και δικό τους θυμαρίσιο μέλι, μαζί με ένα (ή και περισσότερα) ποτηράκια ρακή, γράφει πραγματικό κρητικό φινάλε.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρωμανάκια (Τα)

Λεωφ. Μεσογείων 366 & Κοραή 1, Αγ. Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.