«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και το αδελφό του «King George» τέσσερα ειδικά γευστικά χάπενινγκ δίνουν ιδέες καλοπέρασης σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας και το αδελφό του «King George» τέσσερα ειδικά γευστικά χάπενινγκ δίνουν ιδέες καλοπέρασης σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

11.00 | Weekend brunch

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ - εικόνα 1

Αστακός, σολομός, καβούρι, αληθινό χαβιάρι, σπανιόλικο jamon Serrano, σαμπάνια... Το brunch στο «Winter Garden» ξεχωρίζει για το class του κι έχει εκ των πραγμάτων σούπερ γιορτινό χαρακτήρα. Η σημασία στη λεπτομέρεια φαίνεται και από τα πεντανόστιμα, άψογα ψημένα βιολογικά αβγά. Τα δε γλυκάκια είναι για φίλημα.

13.30 | Lunch με «shrimp & more»

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ - εικόνα 2

Μέχρι και τις 20/12 στο χρυσοσκουφάτο «GB Roof» χαιρόμαστε μια σπέσιαλ εμπειρία, διαλέγοντας γαρίδες από το ειδικό ένθετο. Τα πιο εντυπωσιακά, σούπα κολοκύθας-κάστανου με κακάο, τρούφα και τορτέλι γεμισμένο με γαρίδα· ταλιολίνι με σάλτσα αβγοτάραχου-κουμκουάτ και γαρίδες ψητές και ταρτάρ· καρπάτσιο γαρίδας μαριναρισμένης σε χαμομήλι και λεμόνι με γύρη και σαμπαγιόν γαρίδας.

17.00 | Afternoon tea

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ - εικόνα 3

Καλύτερο και πιο βρετανικό τσάι στην Αθήνα δεν υπάρχει! Τώρα τις γιορτές το ρεπερτόριο του «Winter Garden» έχει από τάρτα μανιταριών με τρούφα και σου με φουαγκρά μέχρι μπλινί σπανακιού-βασιλικού με καπνιστό σολομό και λευκά σάντουιτς με νεροκάρδαμο και αβγό. Όλα τα γλυκά είναι αφιερωμένα στο κάστανο.

20.30 | Όσπρια στο «Tudor Hall»

«Grande Bretagne»: οι ώρες των σπέσιαλ - εικόνα 4

Δεν τρως συχνά τη θέρμη των οσπρίων σε ένα grande εστιατόριο και ο Αλέξανδρος Κοσκινάς το τόλμησε στο πολυτελές, αδελφό της «Μεγάλης Βρεταννίας», «King George». Απολαμβάνουμε λοιπόν άσπρα και μαύρα φασόλια στον ταβά με χωριάτικο λουκάνικο· αρνίσιο κότσι στη γάστρα με φασόλια Πρεσπών· ζυμαρικά με χάντρες, θαλασσινά και βασιλικό· γίγαντες στο φούρνο με χόρτα, βαρελίσια φέτα και αγριορίγανη· και vegan ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου με πατάτα, κύμινο και γλυκιά πάπρικα.

Περισσότερες πληροφορίες

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Winter Garden City Lounge

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.