Ο «Παπαϊωάννου» στήνει μια ωδή στο μπαρμπούνι

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας, ο Γιώργος Παπαϊωάννου μας εντυπωσίασε με μια ποικιλία μπαρμπουνιών που έφερε στο τραπέζι.

Ο «Παπαϊωάννου» στήνει μια ωδή στο μπαρμπούνι

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου και το εστιατόριο στο Μικρολίμανο που φέρει το όνομά του δεν χρειάζονται συστάσεις. Καθιερωμένο ως ένα από τα καλύτερα σημεία σε όλη την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την απόλαυση του ψαριού και των θαλασσινών, δεν θυμάμαι να με έχει απογοητεύσει σε οτιδήποτε κι αν έχω δοκιμάσει από τον κατάλογό του. Στην πρόσφατη επίσκεψή μου η εικόνα ήταν ακριβώς η ίδια, αλλά ο Γιώργος Παπαϊωάννου με εντυπωσίασε με μια ποικιλία μπαρμπουνιών που έφερε στο τραπέζι.

Ο «Παπαϊωάννου» στήνει μια ωδή στο μπαρμπούνι - εικόνα 1

Baby μπαρμπούνι (κάτι σαν μεγάλη σαρδέλα), μεγάλο μπαρμπούνι αλλά και φιλεταρισμένο –όλα στο τηγάνι, με εξαιρετική, πικάντικη, τραγανή κρούστα και χυμώδες εσωτερικό– επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά τη δεξιότητα της κουζίνας. Μου έδωσαν όμως και μια ιδέα: λαμβάνοντας υπόψη τη γενική ποιότητα των πιάτων του μενού και τις δυνατότητες της κουζίνας, μια εξαιρετική κίνηση θα ήταν η ύπαρξη μιας συμπληρωματικής μίνι κάρτας αφιερωμένης σε αυτό το μοναδικά γευστικό ψάρι. Έκτος από τα όσα προανέφερα θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα ταρτάρ, ένα σεβίτσε, ένα σαβόρο, ένα πιάτο γαλλικού προσανατολισμού με κάποια σος κ.λπ. Νομίζω ότι πολλοί φίλοι του ψαριού θα το εκτιμήσουν δεόντως και θα θελήσουν να δοκιμάσουν.

Περισσότερες πληροφορίες

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.