Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας

Η πιο δημοφιλής κουζίνα στην υδρόγειο αφήνει το στίγμα και τη νοστιμιά της στα νότια. Εμείς επιλέξαμε μια πρωτοκλασάτη ιταλική εξάδα που ξεχωρίζει στη διαχρονικά hip γειτονιά της Γλυφάδας.

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας

Η πιο δημοφιλής κουζίνα στην υδρόγειο αφήνει το στίγμα και τη νοστιμιά της στα νότια. Εμείς επιλέξαμε μια πρωτοκλασάτη ιταλική εξάδα που ξεχωρίζει στη διαχρονικά hip γειτονιά της Γλυφάδας.

«La Strega»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 1

Το ευχάριστο εστιατόριο ανανεώνεται, αλλά έχει πάντα ως βάση του την ιταλική κουζίνα. Η πίτσα Al prosciutto, με ντοµάτα San Marzano, premium μοτσαρέλα, πεκορίνο και καπνιστό προσούτο, είναι καλή επιλογή. Από τα φρέσκα ζυμαρικά ξεχωρίζουν τα spaghetti Bolognese με κιμά από μοσχαρίσια σπάλα και χοιρινό μπούτι και τα spaghettini amatriciana με χοιρινό guanciale, φρέσκια ντομάτα, καυτερή κόκκινη πιπερίτσα.

«Nomi»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 2

Εντυπωσιακό εστιατόριο με μητροπολιτικό αέρα και tailor-made ντεκόρ, σε μια αεράτη σάλα που θυμίζει Νέα Υόρκη. Πολύ καλή πίτσα, λεπτή και τραγανή, σαν χωριάτικο ψωμί, ελαφρώς καπνισμένη από τον ξυλόφουρνο. Ωραία Napoletana με αρκετά πικάντικη κόκκινη σάλτσα, κεντημένη με κάππαρη, ελιές, ρίγανη και αντζούγια. Απαλή και μελωμένη η καρμπονάρα με spaghetti al bronzo και guanciale. Το τιραμισού βελούδινο.

«Sale Bianco»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 3

Στην καλαίσθητη, φιλόξενη τρατορία του Salvatore Antolina, τα ζυμαρικά είναι φρέσκα και φτιάχνονται στο χέρι, με συνταγές που ήρθαν από τη Σικελία. Οι παπαρδέλες με γαρίδες και τρούφα είναι σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζει, όπως και οι πίτσες με λεπτή και πολύ τραγανή ζύμη. Το καλτσόνε με σοκολάτα και νουτέλα, τα σουδάκια με παγωτό βανίλια και ζεστή σάλτσα σοκολάτας και το τιραμισού είναι πραγματικοί πειρασμοί.

«Soleto»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 4

Μιλάμε ίσως για το πιο χαρούμενο μπαρ-ρεστοράν της Γλυφάδας, με μητροπολιτική αύρα, που στο Italian κομμάτι του καλλιεργεί τις γεύσεις της Μπότας. Μια πίτσα tartufata µε λευκή σάλτσα, µανιτάρια, παρµεζάνα είναι ωραία ιδέα, όπως και τα ασυνήθιστα homemade νιόκι µε µπρόκολο και ζωµό πεκορίνο. Οι μαύρες ταλιατέλες µε καραβιδοουρές, σπαράγγια και ξύσµα αβγοτάραχου είναι εντυπωσιακές.

«Ramino»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 5

Feeling κοσμοπολίτικου μπιστρό, οικείο και καλοβαλμένο, με πρασινάδες, καθρέφτες, βιενέζικες καρέκλες και μαρμάρινα τραπέζια, είναι από τα εστιατόρια που χαίρεσαι να τρως. Ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος δίνει πιο μοντέρνο στιλ σε κλασικές συνταγές, οπότε το καρπάτσιο σερβίρεται με ιταλική μαγιονέζα, τρούφα, ρόκα και τηγανητή κινόα και τα arancini παίρνουν γεύση Caesar.

«Peccati di Gola»

Νόστιμη βόλτα στη Μικρή Ιταλία της Γλυφάδας - εικόνα 6

Χαριτωμένο και οικονομικό το μαγαζί της Talita και της Naomi Sigillo, έχει ως δυνατά του χαρτιά την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα, που η ζύμη της ωριμάζει για πάνω από 72 ώρες –εκείνη με ντομάτα, μοτσαρέλα, μοσχαρίσιο καρπάτσιο και κρέμα μαύρης τρούφας πάνω σε λεπτότατη ζύμη είναι ζημιά–, και τα φρέσκα ταλιολίνι, όπως εκείνα με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, ντοματίνια και ρόκα.


Περισσότερες πληροφορίες

Sale Bianco

Μάρκου Μπότσαρη 10, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Ramino

Δημάρχου Μεταξά 36, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Nomi

Λαοδίκης 47, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.