Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση

Εντάξει, γυρίσαμε από τις διακοπές, αλλά η διάθεση είναι ακόμη έξω, σε δροσερές πλατείες –όπου το σκηνικό θυμίζει νησί– και σε στέκια για κάθε γούστο, που βγάζουν τραπέζια κάτω από μουριές και πλατάνια.

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση

Εντάξει, γυρίσαμε από τις διακοπές, αλλά η διάθεση είναι ακόμη έξω, σε δροσερές πλατείες –όπου το σκηνικό θυμίζει νησί– και σε στέκια για κάθε γούστο, που βγάζουν τραπέζια κάτω από μουριές και πλατάνια.

«Πλάτανος»

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση - εικόνα 1

Το υπεραιωνόβιο πλατάνι παραμένει σήμα κατατεθέν της Πλατείας Πλατάνου στην Κυψέλη, καθώς εκεί γυρίστηκαν σκηνές της αξέχαστης «Θείας από το Σικάγο». Γύρω του απλώνει τραπέζια αυτό το χαλαρό all day café και μεζεδοπωλείο, που συνεχίζει την ιστορία του ομώνυμου στεκιού, και μπορείς να καθίσεις είτε για κρασί και τσίπουρο συνοδεία μεζέ είτε για να φας κανονικά.

«Αυγό του Κόκορα»

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση - εικόνα 2

Έχει δροσιά στην Πλατεία Αυδή και στα τραπέζια του κάθεται πάντα ένα ενδιαφέρον μιξ καλλιτεχνικού κόσμου, ξένων επισκεπτών και όσων αγαπούν την εναλλακτική αύρα του Μεταξουργείου. Από την κουζίνα καταφθάνουν αρωματικές μαραθόπιτες και άλλα ορεκτικά, πληθωρικές σαλάτες, μαγειρευτά και το διάσημο ξεκοκαλισμένο κοκορόπουλο στη σχάρα.

«Μπαρμπουνάκι διά Χειρός Παπαϊωάννου»

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση - εικόνα 3

Το λιτό, φιλικό μεζεδοπωλείο με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου έπιασε εδώ και λίγο καιρό σούπερ κεντρικό πόστο, ανανεώνοντας το σκηνικό στην πλατεία της μητρόπολης. Η συνταγή της επιτυχίας που ακολουθούν και τα υπόλοιπα «Μπαρμπουνάκια» υλοποιείται με κάθε λογής μικρόψαρα και όστρακα, χωρίς να λείπουν η θαλασσινή pasta και τα πιάτα ημέρας.

«Frater & Soror»

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση - εικόνα 4

Τα τραπέζια στην Πλατεία Προσκόπων αποδείχτηκαν καλοκαιρινή κίνηση-ματ για την αλέγρα all day gintoneria του Παγκρατίου. Το θερινό μενού του ταλαντούχου σεφ Δημοσθένη Μπαλόπουλου, που θα σερβίρεται για λίγο καιρό ακόμη, επιφυλάσσει από μοσχαρίσια κεφτεδάκια με γραβιέρα Αργολίδας στον ξυλόφουρνο μέχρι καρπάτσιο από κέφαλο με ταρτάρ ελληνικής σαλάτας.

«BlueFish»

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση - εικόνα 5

Την ατμοσφαιρική Πλατεία Καλογρίωνη, στην πιο ήρεμη πλευρά της Πλάκας, επέλεξε ο σεφ Γιώργος Οικονομίδης για να στεγάσει το αθηναϊκό «αδερφάκι» του «BlueFish» της Βουλιαγμένης. Το σκηνικό κάτω από τις ασπρισμένες μουριές θυμίζει νησί και στο τραπέζι κάνουμε χώρο για πολύ ωραία ταραμοσαλάτα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, δροσερές σαλάτες και ψαγμένες θαλασσινές προτάσεις.

«Kinjo Japanese Restobar»

Πάμ’ πλατεία; 6 ιδέες για κάθε διάθεση - εικόνα 6

Κρύβεται εδώ και λίγο καιρό σε μιαν άκρη της Πλατείας Αναλήψεως, φέρνοντας γιαπωνέζικη αύρα στα Βριλήσσια. Ο σεφ Νίκος Πολιτάκος έχει μόλις λανσάρει νέα πιάτα, όπως τα ντάμπλινγκ με πάπια και φουαγκρά και το τατάκι σολομού με κρούστα από φύκια nori και κρέμα ταραμά, δίπλα σε άλλες πολλές κλασικές και new style προτάσεις.


Περισσότερες πληροφορίες

Αυγό του Κόκκορα (Το)

Μυλλέρου 25 & Λεωνίδου, Πλ. Αυδή, Μεταξουργείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Πλάτανος

Αγ. Ζώνης 43, Κυψέλη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Kinjo

Κονίτσης 29, Πλ. Αναλήψεως, Βριλήσσια
  • Ethnic κουζίνες

Frater & Soror

Αμύντα 6, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Πλατεία Μητροπόλεως 4, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.