Για ψάρι στο Μικρολίμανο

Λίγο προτού ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα έργα ανάπλασης, κατηφορίζουμε σε ένα από τα πλέον χαρισματικά θαλασσινά σημεία της πρωτεύουσας και απολαμβάνουμε –τι άλλο;– φρέσκο ψάρι από τους μαέστρους του είδους.

Για ψάρι στο Μικρολίμανο

«Παπαϊωάννου»

Οι... θαλασσολάγνοι αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο κομψό εστιατόριο του Γιώργου Παπαϊωάννου, που διακρίνεται σταθερά με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «αθηνόραμα». Δεξιοτέχνης και πρωταθλητής στην αναζήτηση της καλύτερης πρώτης ύλης, είναι οπαδός της μινιμαλιστικής μαγειρικής, οπότε κάντε focus στα εξαιρετικά ωμά του και συνεχίστε με ψάρι μαεστρικά ψημένο.

«Varoulko Seaside»

Για ψάρι στο Μικρολίμανο - εικόνα 1

Το θαλασσινό στρατηγείο του Λευτέρη Λαζάρου με τους αλλεπάλληλους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ατενίζει τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά από απόσταση αναπνοής. Η κουζίνα, με τη σφραγίδα του εμβληματικού σεφ και την πολύτιμη συνδρομή του Γιάννη Παρίκου, ανοίγεται σε κομψές θαλασσινές δημιουργίες, ενώ τα εξαιρετικά επιδόρπια του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη γράφουν δυνατό φινάλε.

«Δουράμπεης»

Για ψάρι στο Μικρολίμανο - εικόνα 2

Από τις διασημότερες ψαροταβέρνες της Αττικής, γράφει εδώ και πολλές δεκαετίες τη δική της ιστορία σε μια βεράντα στη στροφή προς Μικρολίμανο. Με θέα στο μικρό κανάλι-αραξοβόλι, από το τραπέζι παρελαύνουν κλασικές ιωδιούχες σπεσιαλιτέ, όπως η καραβιδόψυχα και η ψαρόσουπα της αρχής, αλλά και πιο μοντέρνες, ενώ η ψαριέρα επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις.

«Ζέφυρος»

Για ψάρι στο Μικρολίμανο - εικόνα 3

Από το 1931 καλωσορίζει τους πιστούς της θάλασσας, αποτελώντας μάλλον το μακροβιότερο στέκι της μικρής θαλασσινής πολιτείας. Μαριδάκι, σαρδέλες και γαύρος για όσους αγαπούν τα μικρόψαρα, γλυκοφάγωτο μυδοπίλαφο και θαλασσινές μακαρονάδες, χωρίς να λείπουν συναγρίδες, φαγκριά, σφυρίδες, στήρες και ροφοί, αν προτιμάτε το χοντρό ψάρι.


Περισσότερες πληροφορίες

Δουράμπεης

Ακτή Δηλαβέρη 29, Καστέλλα
  • Εστιατόρια

Ζέφυρος

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.