«Olive Garden»: Mε πρώτο πιάτο Αθήνα

Η Αθήνα εισβάλλει από παντού στην κορυφή του ξενοδοχείου «Titania» για να συναντήσει τις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις του Χρήστου Τζιλήρα που εστιάζουν στις επιλεγμένες πρώτες ύλες.

«Olive Garden»: Mε πρώτο πιάτο Αθήνα

Kαθισμένος στις αναπαυτικές φερφορζέ καρέκλες του «Olive Garden», πιάνω τον εαυτό μου να μακαρίζει τους επισκέπτες του ξενοδοχείου «Titania» που έχουν τέτοιο πανόραμα της πόλης στα πόδια τους. Είναι η στιγμή που ο ήλιος δύει, βάφοντας την Ακρόπολη στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, λίγο προτού ο εμβληματικός βράχος φωτιστεί ατμοσφαιρικά για το υπόλοιπο της βραδιάς.

Η Αθήνα κυκλώνει ανάγλυφα κάθε πλευρά του κομψού roof garden, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να την ψηλαφήσεις: τους λόφους, τις όμορφες και άσχημες πολυκατοικίες της, το παραλιακό μέτωπο με τον Σαρωνικό στο βάθος... Μπορείς να απολαύσεις το θέαμα είτε πίνοντας ένα κοκτέιλ στη βεράντα, με επίκεντρο την ολόλευκη μπάρα, είτε μπορείς να καθίσεις για φαγητό στο κομμάτι του εστιατορίου, το οποίο προτιμούν οι ως επί το πλείστον ξένοι ένοικοι του ξενοδοχείου.

«Olive Garden»: Mε πρώτο πιάτο Αθήνα - εικόνα 1

Στο τιμόνι της γευστικής πρότασης του «Titania» βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια ο executive chef Χρήστος Τζιλήρας, προτείνοντας γεύσεις της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας που έχουν συχνά ως αφετηρία τα ΠΟΠ προϊόντα από διάφορες περιοχές της χώρας. Έτσι η φάβα Σαντορίνης γίνεται κρέμα για να συνοδεύσει το γευστικό καλαμάρι σχάρας με στικ μαριναρισμένου κολοκυθιού και πίκλα από φρέσκο κρεμμυδάκι, ενώ το παστό Μάνης κάνει ενδια­φέρουσα τη γέμιση που έχουν οι μαρουλοσαρμάδες με άγρια μανιτάρια και πρόβειο γιαούρτι.

Αντλώντας έμπνευση από τα classics της ελληνικής κουζίνας, ο σεφ ρίχνει ακόμη στο τραπέζι ένα ριζότο αλά γεμιστά, με πολλά ψιλοκομμένα λαχανικά, κι έναν vegan μουσακά σε στιλ ναπολεόν, με νόστιμες ροδέλες μελιτζάνας και «κιμά» από μανιτάρια, που θα άξιζε περισσότερη από την ωραία μπεσαμέλ αμυγδάλου που έχει στην κορυφή του. Στα κυρίως η πλάστιγγα γέρνει προς το κρέας, με αποκορύφωμα ένα αφοπλιστικά νόστιμο κατσικάκι γάλακτος με πιπεράτες νότες από ελιές θρούμπες Άμφισσας και καπνιστό Νάουσας, ενώ από τα επιδόρπια που υπογράφει ο chef patissier Pierre Fullana δοκιμάσαμε τη sponge style σοκολατόπιτα Valrhona με το ωραίο παγωτό από κάρδαμο και κολοκύθα.

Περισσότερες πληροφορίες

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.