«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή

Εκεί ψηλά στην κορυφή του ξενοδοχείου «The Artist» αισθάνεσαι ότι φεύγεις νόστιμο ταξίδι μακριά από την Αθήνα.

«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή

Με είχε προϊδεάσει ήδη από τον χειμώνα ο Παναγιώτης Σούλης για την ωραία φάση που ετοίμαζε στην κορυφή του ξενοδοχείου «The Artist» στου Ψυρρή, και η αλήθεια είναι ότι εκεί ψηλά αισθάνεσαι να φεύγεις μακριά από την Αθήνα. Καταρχήν δεν ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις. Τον Μπάστερ Κίτον και τους υπόλοιπους ήρωες του βωβού κινηματογράφου στις ταινίες που προβάλλονται στην πλάτη της απέναντι πολυκατοικίας; Το φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης που μπαίνει αποφασιστικά στο πλάνο; Το original μωσαϊκό στο πάτωμα του παλιού βιοτεχνικού κτιρίου που αποτελεί πυρήνα του ξενοδοχείου; Ή το ωραίο σκηνικό που έπλασε ο νεαρός ιδιοκτήτης του, που είναι επίσης ηθοποιός αλλά και πολιτικός μηχανικός;

«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή - εικόνα 1
«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή - εικόνα 2

Τριγύρω μας κατεβαίνουν γυμνοί γλόμποι φωτίζοντας σωστά τα τραπέζια, οι μουσικές είναι ευγενικές, και το φυσικό πράσινο τυλίγει από παντού την ταράτσα, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι μία αλλά δύο. Αν θέλεις να φας κανονικά κάθεσαι στη μπροστινή μεριά που εποπτεύει την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, αν απλώς να τσιμπολογήσεις παρέα με τα ωραία κοκτείλ του Γιώργου Ελευθεριάδη επιλέγεις το έτερον της ήμισυ με τα ψηλά τραπέζια και τα αναπαυτικά καθίσματα.

Με αυτήν τη λογική είναι δομημένο και το μενού που υπογράφει ο Βαγγέλης Ρώτας και εκτελεί με επάρκεια ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν καλοφτιαγμένο και νόστιμο. Μαύρη (με φυτικό άνθρακα) φοκάτσια γεμισμένη με ντοματίνια, ελιές, τσαλαφούτι και μαριναρισμένο σύκο, φαντεζί γλειφιτζούρια κοτόπουλου με τρυφερό κρέας, κάρυ και σπιτική BBQ σος, τραγανές γαρίδες άψογα τηγανισμένες σε κρούστα από πάνκο, σεβίτσε από λαβράκι, ελαφρύ και με ωραία αίσθηση του ψαριού σε συνδυασμό με μάνγκο και ροζ πιπέρι.

«The Artist»: Διπλή ταράτσα με θέα στου Ψυρρή - εικόνα 3

Περνώντας στα κυρίως, απολαύσαμε τη ζουμερή σιγομαγειρεμένη πανσέτα με τον πολύ νόστιμο πουρέ πατάτας (αν και το wasabi που υποσχόταν ο κατάλογος δεν ακούστηκε όσο έπρεπε), ενώ το ριζότο ήρθε καλοχυλωμένο, με αχλάδι, παρμεζάνα, γκοργκοντζόλα και μια αέρινη φέτα προσούτο να προσφέρει επιπλέον υφή. Κλείσαμε με απαλή και αρωματική σούπα φράουλας και μια πολύ ενδιαφέρουσα τάρτα λεμονιού με καλή χειροποίητη μαρέγκα.

Περισσότερες πληροφορίες

The Artist

(ξεν. «The Artist Athens»), Μελανθίου 4, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.