«Parlo»: Μίλα μου για cosy ιταλικές βραδιές στα βόρεια

Δροσερή αυλή, φρέσκα ζυμαρικά, λαχταριστές πίτσες. Το Νέο Ψυχικό έχει ένα δυνατό χαρτί για ιταλικές απολαύσεις.

«Parlo»: Μίλα μου για cosy ιταλικές βραδιές στα βόρεια

Μας αρέσει η χαλαρή αύρα γειτονιάς που αγκαλιάζει το «Parlo» στο Νέο Ψυχικό, όμως και το ίδιο το μαγαζί είναι στέκι αγαπημένο και πολύ δημοφιλές, με θαυμάσια ιταλική κουζίνα και φιλικές τιμές. Η δε βεράντα του, που φέτος ανανεώθηκε με αναπαυτικούς καναπέδες, είναι ταμάμ για cosy, δροσερές βραδιές με ιταλιάνικο χρώμα. Η κουζίνα προτάσσει την pasta fresca σε πολλές συνταγές, τα ωραιότατα ριζότο και την πίτσα, βάζοντας στο παιχνίδι υπέροχες σαλάτες, όπως η ολοκαίνουργια Panzanella με μαριναρισμένα ντοματίνια, κατσικίσιο τυρί Caprino και ψητό χωριάτικο ψωμί, αλλά και θαυμάσια ορεκτικά, όπως τα αγαπημένα μας involtini fritti (τραγανά ρολάκια με μανιτάρια και πανσέτα).

«Parlo»: Μίλα μου για cosy ιταλικές βραδιές στα βόρεια - εικόνα 1

Νέες γεύσεις φέτος το καλοκαίρι τα χειροποίητα νιόκι με πανσέτα, πεκορίνο και πιπέρι αρωματισμένο με κακάο, τα φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με μελιτζάνα, σκαρμότσα και πικάντικη σάλτσα nduja αλλά κι ένα surf ’n’ turf ριζότο με γαρίδες και τσορίθο, ενώ η πίτσα, με ζυμάρι ελαφρύ και πεντανόστιμο, παραμένει δυνατό χαρτί: από λιτή Margherita και πικάντικη Peperonella με taleggio, πεπερόνι, spianata και θυμάρι μέχρι μια Manhattan με chorizo, chevre και καραμελωμένο κρεμμύδι. Κάποιο βράδυ που θα έχουμε διάθεση για κρέας θα τιμήσουμε την ταλιάτα Black Angus με τηγανητά τσιπς γλυκοπατάτας, ποντάροντας για γλυκό φινάλε στην αιθέρια πάβλοβα με σάλτσα passion fruit.

Περισσότερες πληροφορίες

Parlo

Αδριανείου 25Α & Βεάκη, Ν. Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.