«Η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά»: Άρωμα παράδοσης στα σκαλάκια της Πλάκας

Το ιστορικό εστιατόριο αποτελεί σημείο αναφοράς για πάνω από δύο δεκαετίες για όσους αγαπούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

«Η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά»: Άρωμα παράδοσης στα σκαλάκια της Πλάκας

Λίγα μέτρα από τα γραφικά, πολυπερπατημένα σκαλάκια της Μνησικλέους, το πιο ιστορικό εστιατόριο στη γειτονιά της Πλάκας, η «Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά», αποτελεί σημείο αναφοράς για πάνω από δύο δεκαετίες για όσους αγαπούν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Κλασική κατάληξη μετά τα πολιτιστικά δρώμενα στη σκιά της Ακρόπολης ή για εκείνες τις ώρες που θέλετε να νιώσετε τουρίστας στην πόλη σας, η ταβέρνα στη συμβολή των Ερεχθέως κι Ερωτοκρίτου δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα, παρά τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής.

«Η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά»: Άρωμα παράδοσης στα σκαλάκια της Πλάκας - εικόνα 1

Τα ξύλινα τραπεζάκια μπροστά από το υπέροχο νεοκλασικό μαζί με τις ολάνθιστες γωνιές, τα ψηλά δέντρα και τα πλακόστρωτα επίπεδα φτιάχνουν ένα υπέροχο σκηνικό, ικανό να σε μεταφέρει σε άλλες εποχές και τόπους. Κρεατικά και ψαρικά συμπυκνωμένης νοστιμιάς βγαίνουν καθημερινά από τη σχάρα και το φούρνο (ξεχωρίζει το μαλακό φιλέτο σχάρας μόσχου με φρέσκες πατάτες ή λαχανικά) και πικάντικοι μεζέδες γεμίζουν τον τόπο με αρώματα, ενώ μια μεγάλη λίστα ελληνικών κρασιών είναι διαθέσιμη καλύπτοντας κάθε budget. Στα μπόνους η μαγευτική θέα από την ταράτσα.

Περισσότερες πληροφορίες

Παλιά Ταβέρνα Του Ψαρρά

Ερεχθέως 16 και Ερωτόκριτου 12, Πλάκα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.