Η μοντέρνα όψη της παράδοσης στο «Lazaro 1971»

Ο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός χώρος του Φαλήρου ξετυλίγει ένα κουβάρι νοστιμιάς που πλησιάζει τον μισό αιώνα ιστορίας.

Η μοντέρνα όψη της παράδοσης στο «Lazaro 1971»

Ο ιδιαίτερα ατμοσφαιρικός χώρος του «Lazaro 1971» ξετυλίγει ένα κουβάρι νοστιμιάς που πλησιάζει τον μισό αιώνα ιστορίας. Ήταν φθινόπωρο του 1971 όταν η οικογένεια Βουλγαράκη προσέγγισε τον διάσημο Μπαρμπα-Λάζαρο προκειμένου να κατεβάσει το διάσημο πεϊνιρλί­ του με την αυθεντική ανατολίτικη συνταγή από τη Δροσιά στο Παλαιό Φάληρο και το μαγαζί παραμένει έκτοτε σημείο αναφοράς αλλά και στέκι σημαντικών προσωπικοτήτων.

Η μοντέρνα όψη της παράδοσης στο «Lazaro 1971» - εικόνα 1

Το πεϊνιρλί –με κασέρι και βούτυρο Κερκύρας, με τσιγαριστό κιμά, αβγό ποσέ και πούδρα πάπρικας, με κρέμα φέτας, κρεμμύδι, ελιές, σαλάμι αέρος Θάσου και άλλους ωραίους συνδυασμούς– αποτελεί, ασφαλώς, την αιχμή του δόρατος και πλαισιώνεται, στη νέα εποχή του εστιατορίου, από πολλές γεύσεις, διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Βασίλη Τσατσάκη, που αποδίδουν την παράδοση με μοντέρνα οπτική. Καπνιστό ψαρονέφρι καρπάτσιο με γραβιέρα Ίου, τραγανά λαδοπιτάκια με γύρο μαύρου χοίρου, παστίτσιο με χειροποίητα σκιουφιχτά και ραγού καπνιστής μοσχαρίσιας ουράς αλλά και αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο στο ζωμό του βρίσκουν εξαιρετική συντροφιά στη φροντισμένη wine list, που προσφέρει επιλογές για κάθε γούστο.

Η μοντέρνα όψη της παράδοσης στο «Lazaro 1971» - εικόνα 2

Το σέρβις είναι ιδιαίτερα επαγγελματικό, οι τιμές πολύ φιλικές και τα καθιερωμένα live με έντεχνα και λαϊκά ακούσματα (κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ καθώς και κάθε Κυριακή μεσημέρι) φτιάχνουν ένα ασυναγώνιστο πακέτο εξόδου που προσφέρει κάτι για τον καθέναν.

Περισσότερες πληροφορίες

Lazaro 1971

Ζησιμοπούλου 24A, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.