Νέες γεύσεις στην «Αλεξάνδρα»

Η πράσινη βεράντα απέναντι από το Πάρκο των Παναθηναίων είναι από τις κλασικές δροσερές αξίες, και ο κατάλογος φροντίζει πάντα να μας ιντριγκάρει με καινούργιες προτάσεις.

Νέες γεύσεις στην «Αλεξάνδρα»

Η πράσινη βεράντα της «Αλεξάνδρας» απέναντι από το Πάρκο των Παναθηναίων που αναλαμβάνει δράση τους μήνες του καλοκαιριού είναι από τις κλασικές δροσερές αξίες της πόλης, και ο κατάλογος φροντίζει πάντα να μας ιντριγκάρει με πιάτα που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή πλάι βέβαια στα κλασικά τους.

Έτσι, ξεκινάμε με μια σαλάτα πανδαισία του καταστήματος, με λαχανικά, κουκουνάρι και σος από βαλσαμικό με μέλι, και από τα πιάτα «Αλεξάνδρα» αλιεύουμε για παράδειγμα τα λινγκουίνι Επτανήσου με τρίχρωμες γλυκές πιπεριές, φρέσκια ντομάτα, ελιές και καρέ φέτας ή τα μακαρόνια με θαλασσινά μαγειρεμένα στη λαδόκολλα με γαρίδες, μύδια, καλαμάρι, έχοντας στα υπόψιν κι ένα λαβράκι με λαδολέμονο και κρόκο Κοζάνη συνοδεία ριζότο λαχανικών αν η παρέα αγαπάει το ψάρι. Δεν λείπουν φυσικά τα κρεατικά (τα χοιρινά μπριζολάκια στα κάρβουνα μαριναρισμένα με κόκκινο κρασί και αρωματικά βότανα είναι ωραία ιδέα) και πολλά γλυκά για το τέλος σαν τη δροσερή μους σοκολάτας με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.