Κουαρτέτο για κρεατοφάγους

Τέσσερις προτάσεις διαφορετικού ύφους για όσους αγαπούν το κρέας, από το κέντρο μέχρι τα προάστια της πόλης.

Κουαρτέτο για κρεατοφάγους

#1 «Spit Jack»

Στην πρώτη ματιά μπορεί να το περάσεις για tattoo parlor, οι μυρωδιές που αναδύονται από τη rotisserie της οδού Σκούφου, όμως, δεν θα σε αφήσουν να το προσπεράσεις: Κοτόπουλα, πάπιες και γουρουνόπουλα αργογυρίζουν και σιγοψήνονται, σαλάτες, σάλτσες και μια γκάμα από πατάτες συμπληρώνουν το ευθύβολο μενού, ενώ μπύρες και κρασιά ολοκληρώνουν την γευστική αρμόνια.

#2 «Aventador Prime Meat House»

Κουαρτέτο για κρεατοφάγους - εικόνα 1

Το πολυπρόσωπο κρεατοφαγικό hub των Μελισσίων αναδεικνύει στο σικάτο του εστιατόριο «The Cellar House» ξεχωριστές κοπές και σιτέματα αλλά και τις αξιόλογες προτάσεις με την υπογραφή του Γιάννη Στανίτσα, που καλύπτουν όλο το πεδίο μεταξύ rotisserie, ξυλόφουρνου, σχάρας και κατσαρόλας.

#3 «Γίδι»

Κουαρτέτο για κρεατοφάγους - εικόνα 2

Φορτωμένα τσιγκέλια, ξύλινοι πάγκοι και φουντωμένες ψησταριές συνθέτουν το ταμπλό βιβάν αυτού του κρεατοφαγικού στεκιού στη Μεταμόρφωση, που φέρνει τη χασαποταβέρνα στη νέα εποχή. Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, προβατίσια παϊδάκια, μπιφτέκια από σιτεμένο κιμά και άλλες λαχταριστές κρεατονοστιμιές απλώνουν την τσίκνα τους κι οι ζουμερές, γεμάτες γεύσεις τους στέλνουν τον ουρανίσκο μας στον έβδομο ουρανό.

#4 «Τηλέμαχος»

Κουαρτέτο για κρεατοφάγους - εικόνα 3

Ωδή στην κομψότητα και ναός της υποψιασμένης κρεατοφαγίας, η αρχοντική σάλα της Πανεπιστημίου δίνει περήφανα τον πρώτο λόγο σε prime διεθνές κοπές αλλά και επιλογές μασίφ ελληνικές, όπως ο τράγος, το αρνί κι η προβατίνα, που βρίσκουν εδώ το ιδανικό πεδίο για να απογειωθούν.

Περισσότερες πληροφορίες

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου 10 (στοά), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.