3 ιδέες για γιορτινή ψαροφαγία

Όμορφα στολισμένες σάλες, φρέσκα θαλασσινά καλούδια και αναζωογονητικά αρώματα ιωδίου.

3 ιδέες για γιορτινή ψαροφαγία

«Ρακί Μεζέ»

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το διάσημο απόσταγμα βρίσκει εδώ τον δάσκαλό του με μεζέδες σεταρισμένους σε εξαιρετικά μενού «της παρέας», ενώ ολόφρεσκα ψαρικά από Τζια, Λήμνο, Κύθηρα και Νάξο, καθώς και φρέσκες καραβίδες Χαλκίδας και γαρίδες Αμβρακικού δίνουν το wow-factor τους στα ξύλινα τραπεζάκια του ζεστού και φιλικού μαργαριταριού της Καλλιθέας.

«Ψάριστον»

3 ιδέες για γιορτινή ψαροφαγία - εικόνα 1

Διακοσμημένη με χιούμορ σπαρταριστό όσο και η πρώτη ύλη του, η χαλαρή ψαροταβέρνα του Νέου Ηρακλείου δίνει στίγμα μέσα από σπεσιαλιτέ όπως το «γαρδουμπάκι» χελιού και η θαλασσινή «καρμπονάρα», η πλούσια σούπα Νέας Ορλεάνης είναι ένα πιάτο – εμπειρία, ενώ όστρακα και ψάρια σε στεγνό τηγάνι και άψογη ψησταριά δίνουν τον τόνο.

«Ψαράδες»

3 ιδέες για γιορτινή ψαροφαγία - εικόνα 2

Η μοντέρνα ψαροφαγία έχει τον πρώτο λόγο στην άνετη, γοητευτική σάλα του κλασικού θαλασσινού στεκιού του Παλαιού Φαλήρου, όπου το ρεπερτόριο έχει ως κεντρικό άξονα την ψαριά της ημέρας, εμπλουτισμένη με ευφάνταστες αποδόσεις παραδοσιακών πιάτων όπως το all time favorite παστίτσιο τόνου με μπεσαμέλ ελληνικών τυριών.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψάριστον

Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.