Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament»

Το ανανεωμένο a la carte μενού στο κομψό εστιατόριο του ξενοδοχείου «NJV Athens Plaza» προσθέτει ένα μοντέρνο twist στη μεσογειακή κουζίνα, τιμώντας την καθιερωμένη θαλασσινή πλεύση του εστιατορίου.

Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament»

Η αίσθηση της πολυτέλειας και του καλού γούστου σε τυλίγει αμέσως μόλις βρεθείς στο lobby ξενοδοχείου «N.J.V Athens Plaza», φτάνοντας βέβαια και στο ιστορικό εστιατόριο «The Parliament», ίσως το καλύτερο «παράθυρο με θέα» στην αστική γοητεία της πλατείας Συντάγματος και στην πάντα φωτισμένη και festive οδό Βουκουρεστίου. Το ανανεωμένο a la carte μενού που έχει δημιουργήσει ο chef Νίκος Γιαννόπουλος και ο pastry chef Διονύσης Αλέρτας προσθέτει ένα μοντέρνο twist στη μεσογειακή κουζίνα, τιμώντας την καθιερωμένη θαλασσινή πλεύση του εστιατορίου: ορεκτικά και σαλάτες όλο χρώμα, αρώματα και θαλασσινή αλμύρα, όπως το μαστιχωτό και γευστικό καλαμάρι σχάρας, η ευρηματική σαλάτα με κινόα, δυόσμο, αποξηραμένα φρούτα και πούδρα αυγοτάραχου, η Parliament seafood salad, με μενταγιόν αστακού (άψογο το ψήσιμο), για να αναφέρουμε κάποια.

Ξεκινώντας τα κυρίως πιάτα, βουτήξαμε στα βαθιά (νερά) με ένα ωραιότατο λαβράκι σοτέ σε κρούστα μυρωδικών με σπαράγγια και σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς και ένα asian style σολομό με τζίντζερ και σόγια, noodles, λαχανικά και μανιτάρια Σιμέτζι. Το wow των κρεατικών ήταν η στιβαρή μπριζόλα Tomahawk Black Angus με μυρωδικά και χοντρό αλάτι που έφθασε μεγαλοπρεπώς στο τραπέζι και σούπερ επιδόρπιο, το μπισκότο sable κακάο, με κάστανο, τραγανά μαρεγκάκια και σάλτσα μύρτιλο του Διονύση Αλέρτα.

Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament» - εικόνα 1
Νέες γεύσεις στο «Τhe Parliament» - εικόνα 2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.