Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια

Νόστιμη βόλτα βήμα βήμα στο πιο ατμοσφαιρικό δρομάκι της Πλάκας.

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια

#1 Birdman

Η εξασφάλιση θέσης στη δρύινη μπάρα της japanese pub του Άρη Βεζενέ είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά η απόλαυση των αριστοτεχνικά ψημένων γιαπωνέζικων σουβλακιών yakitori μεγάλη.

#2 Pink Flamingo

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια - εικόνα 1

Τα dim sum (dumplings ατμού) σε διάφορες εκδοχές μαζί με ένα bao bun, του οποίου η γέμιση αλλάζει κάθε εβδομάδα, βασιλεύουν στο λιλιπούτειο streetfood στέκι του Βασίλη Καλλίδη.

#3 Sushimou

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια - εικόνα 2

Μια σταλιά μαγαζί, η μπάρα του σούσι στο κέντρο και πίσω της ο Αντώνης Δρακουλαράκος ετοιμάζει sushi και sashimi εξαιρετικής ποιότητας, σε ένα από τα καλύτερα sushi bars της πόλης.

#4 Spit Jack

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια - εικόνα 3

Μπορεί αισθητικά να θυμίζει tattoo shop, δυνατό χαρτί του ατμοσφαιρικού μικρού εστιατορίου ωστόσο είναι τα καλούδια που κατεβαίνουν από τη ροτισερί μαζί με τα συνοδευ­τικά τους.

#5 Avocado

Η Σκούφου είναι ο νέος hot δρόμος του κέντρου: 5 must στέκια - εικόνα 4

Από τους «παλαίμαχους» του δρόμου, το healthy στέκι σερβίρει ωραίους χυμούς και πιάτα vegetarian, vegan και χωρίς γλουτένη­ σε περιβάλλον όπου κυριαρ­χούν το ξύλο και το πράσινο χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Avocado

Νίκης 30, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Pink Flamingo

Σκούφου 2-4, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.