Στην καινούργια «Ψαρού» της Γλυφάδας βουτήξαμε σε μια θάλασσα μεζέδες

Τρίτη έδρα για ένα σύγχρονο σενάριο θαλασσινής ουζο-τσιπουροκατάνυξης με ποικιλία πιάτων, κλασικών και λίγο πιο ασυνήθιστων, και γλυκές τιμές.

Στην καινούργια «Ψαρού» της Γλυφάδας βουτήξαμε σε μια θάλασσα μεζέδες

Τρίτη έδρα για ένα σύγχρονο σενάριο θαλασσινής ουζο-τσιπουροκατάνυξης με ποικιλία πιάτων, κλασικών και λίγο πιο ασυνήθιστων, και γλυκές τιμές.

Στην καινούργια «Ψαρού» της Γλυφάδας βουτήξαμε σε μια θάλασσα μεζέδες - εικόνα 1

Tα δύο συνονόματά της «αδερφάκια», ένα στη Σαρωνίδα, λίγο πριν από το Μαύρο Λιθάρι, και άλλο ένα στην Πλατεία Κανάρη στο Λαύριο, ατενίζουν τα κύματα. Η «Ψαρού» της Γλυφάδας, που είναι και το νεότερο τέκνο της «οικογένειας», μεταφέρει το ίδιο, ανάλαφρο concept σε πιο αστικό, αλλά εξίσου χαλαρό και ανοιχτόκαρδο σκηνικό: εκεί όπου η Λαζαράκη συναντάει τη Δούσμανη, τριγυρισμένο από βιτρίνες και παρκαρισμένα αυτοκίνητα, το γουστόζικο θαλασσινό μεζεδοπωλείο ανοίγει τζάμια και οροφή κι έχεις την αίσθηση ότι είσαι ταυτόχρονα και μέσα και έξω. Οι τιμές είναι προσιτές, οπότε δεν χρειάζεται να το πολυσκεφτείς για να πιά­σεις μία από τις γκρι και λεμονί καρέκλες για μια δόση προσιτού θαλασσινού μεζεδολογήματος.

Στην καινούργια «Ψαρού» της Γλυφάδας βουτήξαμε σε μια θάλασσα μεζέδες - εικόνα 2

Μου αρέσει που κρατάνε την παράδοση –και τον αυθορμητισμό– του δίσκου με τους μεζέδες. Από εκεί και πέρα, η μαύρη ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς είναι πλούσια, γευστική, με κρεμώδη υφή κι έχει παρέα της τραγανά κράκερ γαρίδας, η φακοσαλάτα με καπνιστή ρέγγα και ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και πιπεριά είναι επίσης ωραία. Από τα μικρόψαρα, βασικό συστατικό της συνταγής, πέτυχα τηγανητές κουτσομούρες, που ήρθαν σε ένα όμορφο τηγανάκι (αν ήταν πιο τραγανές, θα ήταν καλύτερες) και νόστιμες ψητές σαρδέλες.

Τα μύδια τεριγιάκι πασπαλισμένα με σουσάμι είναι ό,τι πρέπει για όσους αγαπούν τις γλυκές γεύσεις και προσθέτουν μια έθνικ νότα στο μενού, που πατάει μεν στα κλασικά, παίζει όμως με τις γεύσεις και τα υλικά, κάνοντας έτσι και πιο μοντέρνου στιλ προτάσεις. Στα πιάτα ημέρας, λόγου χάρη, πετύχαμε ένα πουγκί από μαριναρισμένο κολοκύθι με γέμιση από πλιγούρι με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά, που ήταν ευχάριστα δροσερό, αλλά κάπως άτονο – μικρή αδυναμία που εύκολα διορθώνεται με περισσότερα μυρωδικά. Στο τέλος κερνάνε παγωτό ξυλάκι.

Δώστε βάση!

Στα ούζα και τα τσίπουρα

Στην καινούργια «Ψαρού» της Γλυφάδας βουτήξαμε σε μια θάλασσα μεζέδες - εικόνα 3

Τα μπουκαλάκια, παραταγμένα στη σειρά, σε προϊδεάζουν καταλλήλως: στον κατάλογο θα βρεις γύρω στα 30 διαφορετικά ούζα (πέρα από την αυτονόητη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο, παίζουν ετικέτες από την Καβάλα, το Άργος, το Μεσολόγγι κ.α.) και 20 τσίπουρα από τον Τίρναβο και τα Τρίκαλα, το Σουφλί, τη Δράμα... Το σύνολο των επιλογών, μαζί με κάποιες πρόσφατες αφίξεις που θα σας τις πουν προφορικά, φτάνει τις 55.

Στο δίσκο με τους μεζέδες

Στην καινούργια «Ψαρού» της Γλυφάδας βουτήξαμε σε μια θάλασσα μεζέδες - εικόνα 4

Προσγειώνεται δίπλα στο τραπέζι σου φορτωμένος κάθε λογής πιά­τα, κι έτσι διαλέγεις ιδίοις όμμασι ανάμεσα σε αμπελοφάσουλα, τυροκαυτερή, πατατοσαλάτα, πικάντικες πιπερίτσες με κατίκι και φέτα, φάβα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, μύδια καπνιστά... Αξίζει να «ψαρέψετε» το συνδυασμό τσίρου με τραγανές μπάμιες τουρσί, είναι πραγματικά ωραία έκπληξη – ουζομεζές από τους λίγους, ισορροπημένος και με τσαγανό.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαρού

Δούσμανη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.