6 στάσεις για φάγητο και ποτό σε μεξικάνικο ρυθμό

Μargaritas, τεκίλες, πικάντικες (και μη!) γεύσεις και διακόσμηση από την Φρίντα Κάλο μέχρι τη Dia de los Muertos.

6 στάσεις για φάγητο και ποτό σε μεξικάνικο ρυθμό

Μargaritas, τεκίλες, πικάντικες (και μη!) γεύσεις και διακόσμηση από την Φρίντα Κάλο μέχρι τη Dia de los Muertos.

#1 «Dos Hermanos»

6 στάσεις για φάγητο και ποτό σε μεξικάνικο ρυθμό - εικόνα 1

Έχοντας κλείσει τα 25, κρατάει τα σκήπτρα του πιο παλιού μεξικάνικου της πόλης. Quesadillas, burritos, enchiladas poblanos και fajitas δίνουν και παίρνουν, αγκαζέ με φρουτένιες Margaritas, σε έναν κηφισιώτικο κήπο γεμάτο φυτά, φαναράκια, πολύχρωμες πόρτες και παραθυρόφυλλα, που σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε μεξικάνικη γειτονιά.

#2 «Coyoacan»

6 στάσεις για φάγητο και ποτό σε μεξικάνικο ρυθμό - εικόνα 2

Στην εσωτερική αυλή του η Φρίντα Κάλο κρατάει... πιστόλι. Τρομερή τοιχογραφία, μέρος της διακοσμητικής φαντασμαγορίας αυτού του πολύ ζωντανού bar-restaurant, στην εσωτερική αυλή του οποίου –και στα δωμάτια που την περιτριγυρίζουν– σε περιμένουν εκφραστικά μεξικάνικα πιάτα με μοντέρνο twist, ευφάνταστα κοκτέιλ και ανεβαστικές μουσικές.

#3 «Ancho»

6 στάσεις για φάγητο και ποτό σε μεξικάνικο ρυθμό - εικόνα 3

Το Χαλάνδρι και η Κηφισιά (είναι στα σκαριά κι ένα τρίτο μαγαζί, θα σας πούμε σύντομα πού) μοιράζονται αυτό το νεανικό, casual μεξικάνικο σενάριο, που με ποικιλία σε προτάσεις (burrito, taco, quesadilla ή σαλάτα ακριβώς όπως τα θέλεις), προσεγμένα υλικά και προσιτές τιμές έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Στα συν το ότι και οι τορτίγιες, και οι σάλτσες είναι χειροποίητες.

#4 «Mamacita»

6 στάσεις για φάγητο και ποτό σε μεξικάνικο ρυθμό - εικόνα 4

Εδώ και μερικούς μήνες ραντίζει με μεξικάνικο πνεύμα τη γευστικά multi-culti γειτονιά πέριξ του Συντάγματος. Πολύχρωμο, με αναφορές στη Dia de los Muertos και μια ζωγραφιστή mamacita (σαν να λέμε μια Μεξικάνα... sexy momma) να δεσπόζει στον τοίχο, το μικρό έθνικ στέκι της Απόλλωνος έχει nachos με chili con carne, tacos, quesadillas, fajitas και άλλα πολλά.

#5 «Amigos»

6 στάσεις για φάγητο και ποτό σε μεξικάνικο ρυθμό - εικόνα 5

Πάνε χρόνια από τότε που φόρεσαν σομπρέρο στη Γλυφάδα και τη Νέα Σμύρνη (το 1995 και το 2007 αντίστοιχα) και συνεχίζουν ανάλογα, σε Tex-Mex ρυθμό, με άφθονες Margaritas και σφηνάκια bandera (στα χρώματα της σημαίας του Μεξικού), enchiladas, chimichangas, fajitas, μπέργκερ και μια salsa del diablo που όντως καίει διαολεμένα.

#6 «Agavita»

6 στάσεις για φάγητο και ποτό σε μεξικάνικο ρυθμό - εικόνα 6

Σε περιμένει στη Νέα Φιλαδέλφεια, βαμμένο με ζωηρά χρώματα και με ντεκόρ φτιαγμένο στο χέρι από ανακυκλωμένα υλικά. Σε βάζει στο κλίμα με guacamole, burritos, nachos, quesadillas, tortillas, συμπληρώνει με μπέργκερ και ανεβάζει τους αλκοολικούς βαθμούς –και τη διάθεση– με δεκάδες τεκίλες, λευκές, κίτρινες και παλαιωμένες.

Περισσότερες πληροφορίες

Amigos

Κύπρου 65Α, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Amigos

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Agavita

Λεωφ. Δεκελείας 86, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ethnic κουζίνες

Ancho Mexican Grill

Κασσαβέτη 9, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Mamacita - Taquería y Coctelería

Απόλλωνος 9Β, Πλάκα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.