Το καινούργιο dessert bar του κέντρου είναι... softie

To λιλιπούτειο «Dickie Dee» φτιάχνει artisanal μαλακό παγωτό. Κι είναι τόσο χαριτωμένο, που δεν θέλεις να φύγεις.

Το καινούργιο dessert bar του κέντρου είναι... softie

To λιλιπούτειο «Dickie Dee» φτιάχνει artisanal μαλακό παγωτό. Κι είναι τόσο χαριτωμένο, που δεν θέλεις να φύγεις.

Το καινούργιο dessert bar του κέντρου είναι... softie - εικόνα 1

Το όνομά του παραπέμπει στους παγωτατζήδες που τριγυρνούσαν με τρίκυκλα-ψυγεία στις γειτονιές του Καναδά και των βόρειων πολιτειών της Αμερικής στα ’60s· με το που χτυπούσαν το κουδουνάκι μαζεύονταν τα πιτσιρίκια για γρανίτες και ξυλάκια. Μόνο που το βαμμένο σε μοδάτο millenial pink χρώμα, διακοσμημένο σε αρ ντεκό τόνους «Dickie Dee», το οποίο άνοιξαν σχεδόν αθόρυβα πριν από λίγες ημέρες στο ισόγειο ενός κτιρίου του ’20 στην οδό Βουλής ο Δημήτρης Φωτόπουλος («Άνετον») και ο Κυριάκος Στυλιανού («Yoko Sushi»), έχει στο επίκεντρο το χειροποίητο soft παγωτό. Μπορείς μάλιστα, αντί να το πάρεις στο χέρι, να κάνεις μεταβολή και να φύγεις, να το χαρείς καθισμένος στο μεγάλο πάγκο/μπαρ με τα χρυσά/τριανταφυλλί stools.

Το καινούργιο dessert bar του κέντρου είναι... softie - εικόνα 2

Οι γεύσεις που προτείνονται είναι τέσσερις: ανάλαφρο ανθόγαλο, bitter σοκολάτα, σορμπέ στην ουσία, που είναι και vegan, τριαντάφυλλο, σαν παγωμένη κρέμα από λιωμένο λουκούμι, και γοητευτικά αρωματικό –και ίσως εκείνο με την πιο ωραία υφή– σιτσιλιάνικο φιστίκι. Αν θέλεις μια έξτρα δόση παιδικότητας, θα τυλίξουν το χωνάκι σου με ένα συννεφάκι από μαλλί της γριάς και θα το πασπαλίσουν με ζαχαρωτά, κουφετάκια, τριμμένο μπισκότο ή σοκολατένια πουράκια (είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό και ήδη trend-άρει στο instagram, αν και αποδεικνύεται κομμάτι πιο... δύσχρηστο).

Το καινούργιο dessert bar του κέντρου είναι... softie - εικόνα 3

Υπάρχουν όμως και πιο... ενήλικες ενισχυμένες εκδοχές, τα dickie cups, όπου το μαλακό παγωτό συνδυάζεται με πάβλοβα (είτε με σιρόπι φράουλας είτε με καραμέλα) και brownies με φιστικοβούτυρο, ενώ σύντομα θα εμφανιστούν τιραμισού και προφιτερόλ. Μπορείς να τα συνδυάσεις με καφέ και παγωμένη ροζ λεμονάδα, μπορείς να στραφείς και προς ένα prosecco ή ένα ποτήρι ροζέ κρασί. Έχε υπόψη ότι λόγω του Δεκαπενταύγουστου θα κλείσει από 13 μέχρι 19 Αυγούστου και θα επανέλθει... γλυκύτερο. Αλλά όχι υπερβολικά γλυκό. Προσπαθούν να μην το παρακάνουν με τη ζάχαρη στο «Dickie Dee».

i Dickie Dee, Βουλής 23, 2103238277

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.