«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια

Είναι τόσο συνδεδεμένος με τη δημιουργική ψαροφαγία ο Λευτέρης Λαζάρου που δύσκολα θα περίμενε κανείς να παρουσιάσει ένα concept αμιγώς κρεατένιο. Κι όμως.

«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια

Είναι τόσο συνδεδεμένος με τη δημιουργική ψαροφαγία ο Λευτέρης Λαζάρου που δύσκολα θα περίμενε κανείς να παρουσιάσει ένα concept αμιγώς κρεατένιο, αν και έχει παίξει σποραδικά με το αντίπαλο στρατόπεδο – κάποιοι σίγουρα θα θυμούνται τον ανατρεπτικό πατσά που παρουσίασε κάποτε στο «Βαρούλκο» σε ποτήρι του Martini. Κι όμως. Στο «Bites & Wine», που μας συστήθηκε το χειμώνα ως θαλασσινό tapas/wine bar ακριβώς απέναντι από τη ναυαρχίδα του στο Μικρολίμανο και που περνάει το καλοκαίρι του στην αναδιαμορφωμένη ταράτσα με τη μαγική θέα (εκεί όπου πέρυσι βρίσκαμε το «Mary Pickford») έκανε στροφή προς το κρέας. Με το που ανεβαίνεις απλώνονται μπροστά σου τα πλεούμενα κι η φωτισμένη ακτογραμμή. Από τα αρχοντικά της Καστέλλας μέχρι την Ακρόπολη φτάνει το μάτι.

«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια - εικόνα 1

Ατμοσφαιρικά φωτισμένη, έχοντας από τη μια το μπαρ κι από την άλλη μια μικρή γεωμετρική σέρα που μοιάζει σαν γυάλινος πίνακας του Mondrian, και με jazzy μουσικές στα ηχεία, η θερινή βερσιόν του «Bites & Wine» συνδυάζει κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, δίνοντας έμφαση στα ροζέ και στα κόκκινα, με πιάτα με βάση τα βιολογικά κρέατα των Ευβοιότοπων: το βόειο καρπάτσιο του είναι αρκούντως κρεατένιο, ήπια πικάντικο, κεντημένο με σιναπόσπορο, και μετά είναι ένα «άλλο» vitello tonnato με ανάλαφρη σος, ένα γλυκοφάγωτο κριθαράκι με κεφτεδάκια –comfort food με τα όλα του –, τα μάγουλα που έρχονται με πουρέ γλυκοπατάτας αρωματισμένο με βανίλια ή τα σπαγγέτι Cipriani με πολύ αρωματικό κιμά, που ισορροπεί ζεστά μπαχαρικά και βοτανικές νότες.

«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια - εικόνα 2

Στο φινάλε έμφανίζεται κι ένα απρόσμενο μπέργκερ που… σπάει το σερί: με μπιφτέκι σοκολάτας κλεισμένο σε bun από σου, ένα λεπτό ζελεδάκι από μάνγκο-passion fruit σε ρόλο τυριού και αντί για κέτσαπ σος φραμπουάζ είναι μια ιδέα του chef patissier του «Varoulko Seaside» Θοδωρή Μωυσίδη.

«Bites & Wine Summer» | Μeating πάνω από τα κατάρτια - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.