Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο

Αυτόν τον Ιούλιο στο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» η ροδίτικη κουζίνα συναντά την κουζίνα της Σαντορίνης, του Ιονίου, της Μακεδονίας και της Κρήτης.

Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο

Αυτόν τον Ιούλιο στο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» η ροδίτικη κουζίνα συναντά την κουζίνα της Σαντορίνης, του Ιονίου, της Μακεδονίας και της Κρήτης.

Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο - εικόνα 1

Από τις 26 έως τις 31 Ιουλίου ένα πολύ ενδιαφέρον φεστιβάλ-απόδοση τιμής στην ελληνική τοπική κουζίνα όπως ερμηνεύεται από βραβευμένους σεφ οργανώνεται από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο «Noble Gourmet» του ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα της Ρόδου. Ο νεαρός σεφ Σταμάτης Μισομικές και ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης του ξενοδοχείου, που με τις εξαιρετικές δημιουργίες τους έχουν δώσει διαστάσεις fine dining στην τοπική μαγειρική παράδοση, οργανώνουν τη συνάντηση της τοπικής ροδίτικης κουζίνας με άλλες τέσσερις τοπικές κουζίνας της χώρας μας, της Σαντορίνης, του Ιονίου, της Κρήτης και της Μακεδονίας, μέσα από τη σύμπραξη της μπριγκάδας του «Noble» με τέσσερις βραβευμένους σεφ: τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, τον Δημήτρη Παμπόρη, τον Γιώργο Στυλιανουδάκη και τον Νίκο Μπίλλη. Κάθε βράδυ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, στη λογική ενός 4 hands dinner, με τρία πιάτα να προέρχονται από την περιοχή του προσκεκλημένου σεφ, τρία από τη Ρόδο, και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς.

Το Local Gourmet Festival φέρνει τέσσερις σημαντικούς Έλληνες σεφ στη Ρόδο - εικόνα 2

Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 26 Ιουλίου με ένα opening event όπου θα προσφερθούν ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα. Στις 27 Ιουλίου η Σαντορίνη θα συναντήσει τη Ρόδο μέσα από τα πιάτα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ-ιδιοκτήτη του εστιατορίου «CTC» Αλέξανδρου Τσιoτίνη, ενώ το Σάββατο 28 Ιουλίου ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης, βραβευμένος με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο εστιατόριο «Kenshō» του ομώνυμου ξενοδοχείου της Μυκόνου αλλά και στο ρεθυμνιώτικο «Avli», θα δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις της Κρήτης. Στις 29 Ιουλίου ο Νίκος Μπίλλης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο «Botrini’s» και το με 2 Χρυσούς Σκούφους «Etruscο» της Κέρκυρας, μαγειρεύει συνταγές από το Ιόνιο. Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Δημήτρης Παμπόρης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο «Treehouse» και το «Bubo Fine Dining Restaurant» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) στη Χαλκιδική, δημιουργεί πιάτα εμπνευσμένα από τη Μακεδονία. To φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Ιουλίου με ένα μενού γευσιγνωσίας 12 ροδίτικων πιάτων από την μπριγκάδα των chef του «Noble» σε διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, στα πλαίσια της δράσης «Be a local» του προγράμματος «Taste the Seasons» της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Πληροφορίες και κρατήσεις: www.localgourmetfestival.com, 22410 45700 (Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 17:00 Κα Γεωργία Γιάννουστα)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.