Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια

Ταβέρνα - στέκι για τους ταξιδιώτες που φεύγουν από τη Ραφήνα για τις Κυκλάδες, προσφέρει ολόφρεσκα ψαράκια και μια σειρά από πολύ καλομαγειρεμένα σπιτικά μαγειρευτά.

Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια

Η ταβέρνα της οικογένειας Ντάφλου, ξεκίνησε την πορεία της στο (τότε) εξοχικό λιμανάκι της Ραφήνας, το μακρινό 1966. Με καταγωγή από την Ήπειρο, η οικογένεια βρήκε δίπλα στη θάλασσα το καινούργιο της σπίτι και οι ταξιδιώτες για τις Κυκλάδες βρήκαν ένα φιλόξενο στέκι ολοχρονίς για φρέσκα ψάρια, μαγειρευτά, καφέδες, σκιά το καλοκαίρι και ζεστασιά το χειμώνα. Η ταβέρνα, αφού άλλαξε έδρα δυο τρεις φορές, σταθεροποιήθηκε στο σημερινό της σημείο από το 1995. Για 26 ολόκληρα χρόνια βλέπει τα πλοία της γραμμής και μια υπέροχη θαλασσινή θέα από το μπαλκόνι του ορόφου, και τώρα το καλοκαίρι, η σκεπαστή αυλή με τα ασπρογάλαζα χρώματα σε προετοιμάζει για τα ταξίδια στα νησιά που υπόσχονται τα πλοία.

Το μενού προσφέρει τα κλασσικά ορεκτικά, μικρόψαρα (μαρίδες, γαύρο, μένουλες, αθερίνα, κλπ) αλλά και φαγγράκια, στείρες, ξιφία και ό,τι άλλο βγάλουν τα ψαροκάικα της Ραφήνας ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του καταλόγου αποτελούν τα μαγειρευτά, διαφορετικά κάθε μέρα και πολύ καλομαγειρεμένα.

Η «Άγονη γραμμή» σε προετοιμάζει για τα καλοκαιρινά ταξίδια - εικόνα 1

Ξεκινήσαμε με μια σειρά αλοιφές με πιο ενδιαφέρουσες την τυροκαυτερή και τη μελιτζανοσαλάτα, και συνεχίσαμε με ντοματοκεφτέδες που θα μπορούσαν να έχουν πιο στεγνό τηγάνι. Εξαιρετικές οι φρεσκότατες ζαργάνες -αφράτη σάρκα και τραγανή κρούστα απέξω. Νόστιμο και ζουμερό το φαγγρόπουλο στη σχάρα, «σκληροπυρηνικός» και πολύ νόστιμος ο μουσακάς με καλοκαβουρδισμένο κανελάτο κιμά και μπεσαμέλ στο σωστό πάχος εμπλουτισμένη με το τυράκι της. Στο ίδιο ύφος και ο κοκκινιστός κόκορας με χοντρό μακαρόνι -σαν νά ‘χει βγει από την κουζίνα του σπιτιού. Κερασμένος για το τέλος ο χαλβάς και η δροσερή μους γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού.

Ψυχή του μαγαζιού, η χαμογελαστή Μαρία Ντάφλου, που ως πρώην γραφίστρια έχει σχεδιάσει και τα καλόγουστα χάρτινα τραπεζομάντηλα του μαγαζιού. Μεγάλες οι μερίδες, ευγενικό και άμεσο σέρβις, καλές τιμές.

i Λιμάνι Ραφήνας, 2294023356

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.