«La Maison du Grec», η επιστροφή

Παστίτσιο και μπέργκερ αλά γκρεκ σε ένα ατμοσφαιρικό νεοελληνικό μπιστρό που ίσως… το ‘χεις δει κάπου κάπου το ξέρεις.

«La Maison du Grec», η επιστροφή

Παστίτσιο και μπέργκερ αλά γκρεκ σε ένα ατμοσφαιρικό νεοελληνικό μπιστρό που ίσως… το ‘χεις δει κάπου κάπου το ξέρεις.

«La Maison du Grec», η επιστροφή - εικόνα 1

Όταν το «La Maison du Grec» του Κωνσταντίνου Ντουμή άνοιξε για πολύ λίγο στην οδό Κασσαβέτη στην Κηφισιά, ίσα ίσα που το πήραμε μυρωδιά. Τρία χρόνια μετά έμελλε να επιστρέψει, με την ίδια αστική αύρα των ’50s, και το ίδιο casual/σύγχρονο γευστικό concept, στο κέντρο της πόλης αυτήν τη φορά. Ο αρχιτέκτονας Μηνάς Κοσμίδης, ο οποίος είχε κάνει και τον αρχικό σχεδιασμό, σκηνογράφησε πολύ όμορφα το νεοελληνικό μπιστρό στο νέο του πόστο, ντύνοντάς το με παλιά πλακάκια και vintage ταπετσαρίες, κομψές απλίκες, πράσινα ρετρό σαλονάκια, κι εκείνη τη χαρακτηριστική τραπεζαρία με τα σκαλιστά λιονταρίσια πόδια και το τεράστιο ξύλινο ανθέμιο που είναι πολύ πιθανό να τα θυμάστε αν είχατε περάσει το κατώφλι του εκεί στα βόρεια.

«La Maison du Grec», η επιστροφή - εικόνα 2

Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης σας περιμένει με προτάσεις για όλες τις ώρες, από στραπατσάδες, πεϊνιρλί και πίτσες με ελληνικά toppings (με σουτζούκι και ψητή πιπεριά Φλωρίνης, με ελληνικά τυριά, «χωριάτικη»–, σε μπέργκερ και club sandwich επίσης αλά γκρεκ, ζυμαρικά και πολλά χειροποίητα γλυκά, όπως σάμαλι, τάρτα μαστίχας με βύσσινο, σοκολατόπιτα, μπακλαβαδάκια ή κρέμα καραμελέ. Σεφ είναι ο Γιάννης Τριφωνής, ενώ τα κοκτέιλ, τα οποία συμπληρώνουν μια σειρά από ελληνικά κρασιά και μπίρες, έχει σχεδιάσει ο Βασίλης Τουμπλής. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

«La Maison du Grec», η επιστροφή - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.