Τι κάνουν οι «Μεθυστάνες» κάτω απ’ την Ακρόπολη;

Μετά από 24 χρόνια ιστορίας στου Ψυρρή μετακόμισαν σε ένα παλιό σπίτι στο λόφο του Φιλοπάππου. Εδώ ξεκινάνε από νωρίς.

Τι κάνουν οι «Μεθυστάνες» κάτω απ’ την Ακρόπολη;

Έπειτα από είκοσι τέσσερα χρόνια ιστορίας στου Ψυρρή –εκεί όπου η Λεπενιώτου συναντάει την Ωγύγου–, με φαγητό και πολλά μουσικά σουλάτσα (ρεμπέτικα, λαϊκά, σμυρναίικα, κρητικά, τσιγγάνικα), οι «Μεθυστάνες» αποφάσισαν να μετακομίσουν σε ένα παλιό, όμορφο σπίτι στου Φιλοπάππου. Τριγύρω από το παράθυρο που βλέπει στο κελάρι τους ζωγράφισαν μια μπουκαμβίλια. Ο μεγάλος καθρέφτης που δέσποζε στη σάλα, ο χαρακτηριστικός ξύλινος ρουστίκ καναπές και οι ανθρώπινες φιγούρες στον τοίχο βρήκαν τη θέση τους στο νέο χώρο, ο οποίος έχει και δύο βεραντάκια, μια μικρή αυλή κι ένα τζαμωτό για να τρως με φόντο ελιές, πρασινάδες και παρτέρια με λουλούδια.

Στην καινούργια τους γειτονιά, στη σκιά της Ακρόπολης, ξεκινάνε πιο νωρίς, με καφέ και πρωινό. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι κολοκυθοκεφτέδες και τα σαγανάκια, το ριζότο με τρούφα και μανιτάρια, τα σουβλάκια και το πιπεράτο rib eye σε σάλτσα κόκκινου κρασιού, ενώ πλέον έχουν κι ελληνικά μαγειρευτά. Και αν αναρωτιέστε για τη ζωντανή μουσική, σκέφτονται να την επαναφέρουν όταν χειμωνιάσει.

Οι "Μεθυστάνες στην Ακρόπολη" συμμετέχουν στο αθηνόραμα Club και σας εξασφαλίζουν 20% έκπτωση για όλες τις ημέρες της εβδομάδας! Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.