Αυλαία για το Symposio at Ark, το φεστιβάλ που έφερε τη βραβευμένη γαστρονομία της περιφέρειας στην Αθήνα

Το γαστρονομικό φεστιβάλ του εστιατορίου «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας και του Αθηνοράματος έφτασε στο τέλος του, έχοντας φιλοξενήσει 11 βραβευμένα εστιατόρια της περιφέρειας και ορισμένες από τις πιο δυνατές σπεσιαλιτέ της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Αυλαία για το Symposio at Ark, το φεστιβάλ που έφερε τη βραβευμένη γαστρονομία της περιφέρειας στην Αθήνα

Στις 21 Ιουνίου, το γαστρονομικό Φεστιβάλ Symposio at Ark που διοργάνωσε το πολυτελές εστιατόριο «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας μαζί με το Αθηνόραμα, έκλεισε θριαμβευτικά την εξάμηνη πορεία του, έχοντας φιλοξενήσει 11 βραβευμένα εστιατόρια της περιφέρειας και ορισμένες από τις πιο δυνατές σπεσιαλιτέ της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Τo πρωτοποριακό event έδωσε την ευκαιρία σε εκατοντάδες Αθηναίους να έλθουν σε επαφή με τη δημιουργικότητα 11 διάσημων και ταλαντούχων σεφ της περιφέρειας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανανέωσης της ελληνικής κουζίνας και στην καρδιά των γαστρονομικών εξελίξεων.

Αυλαία για το Symposio at Ark, το φεστιβάλ που έφερε τη βραβευμένη γαστρονομία της περιφέρειας στην Αθήνα - εικόνα 1

Η σημαντική αυτή κίνηση βρήκε την ιδανική στέγη για 6 ολόκληρους μήνες, στο πανέμορφο και πολυτελή all day χώρο του «Αrk» στα Αστέρια Γλυφάδας, σε ένα από τα πιο ωραία τοπία της Αττικής. Ρομαντική γαλανή θέα στο Σαρωνικό, φωτεινός χώρος ντυμένος με χαλαρή πολυτέλεια και αποικιακή αύρα, εξαίρετο σέρβις και εντυπωσιακή ανοιχτή κουζίνα με βασικό ατού την εξαιρετική μπριγκάδα του καταξιωμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη, από τους μεγάλους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας και μέντορα μιας ολόκληρης σειράς νέων σεφ που διδάχτηκαν από το γαστρονομικό του ύφος. Για εμάς που παρακολουθήσαμε βήμα με βήμα κάθε Πέμπτη και για 6 ολόκληρους μήνες την εξέλιξη του Symposio at Ark, ήταν μεγάλη απόλαυση (πέρα από από τη βαθιά ευχαρίστηση της επαφής με τους σεφ και τις γευστικές δημιουργίες τους) η άμεση επαφή με την αλλαγή του τοπίου όπως φαινόταν από το Ark στο πέρασμα των εποχών: η σκοτεινή θάλασσα το χειμώνα με τις αντανακλάσεις των φώτων και ατμοσφαιρικός φωτισμός στη σάλα, η θάλασσα στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος όταν η Ανοιξη ξεκίνησε την πορεία της και τραπεζάκια έξω επάνω στο κύμα, αστραφτερό γαλάζιο ακόμα και στις 8 μμ. καθώς το καλοκαίρι πλησίαζε στο ζενίθ του και η σάλα σχεδόν άδεια να δείχνει καθαρά την εκλεκτική της διακόσμηση. Την τελευταία Πέμπτη δε, με το φεγγάρι στη γέμιση, με ένα δροσερό αεράκι και σχεδόν διάφανη ατμόσφαιρα, η θέα από το Ark πρόσφερε την απόλυτη ελληνική καλοκαιρινή αίσθηση, μισή ώρα απόσταση από το κέντρο της θορυβώδους Αθήνας…

Αυλαία για το Symposio at Ark, το φεστιβάλ που έφερε τη βραβευμένη γαστρονομία της περιφέρειας στην Αθήνα - εικόνα 2

Όμως ας πάμε πίσω, στις 22 Φεβρουαρίου όταν το Symposio at Ark ξεκινούσε την εξάμηνη πορεία του και στους πρωταγωνιστές του. Η πρεμιέρα έγινε με το εστιατόριο «Avli» στο Ρέθυμνο της Κρήτης και τον σεφ Γιώργο Στυλιανουδάκη. Ακολούθησε το «Elia's Restaurant» στη Σκιάθο με τον σεφ Νικόλα Σταυρακάκη, το Σελήνη «meze» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη στη Σαντορίνη με τον σεφ Βασίλη Ζαχαράκη, το «On the Verandah» στις Σπέτσες με τον σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό. Μέχρι εδώ τα νησιά έδωσαν τον τόνο. Το σερί έσπασε η Χαλκιδική με το εστιατόριο «Bubo Fine Dining Restaurant» στη Βουρβουρού και τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη, για να ξαναγυρίσουμε στην Κρήτη με το «Pelagos Seaside Restaurant» στην Ιεράπετρα και την σεφ Κωνσταντίνα Βούλαγαρη - Κοντεσοπούλου και να πεταχτούμε στη Μάνη και στο «Κυρίμαι» στο Γερολιμένα με την σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου. Από εδώ και πέρα, έχουμε ένα αδιατάρακτο σερί από τη Μακεδονία. Το εστιατόριο «Κοντοσώρος» από το Ξινό Νερό της Φλώρινας με τον σεφ Νίκο Κοντοσώρο, το εστιατόριο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» από το Λιτόχωρο Πιερίας με τον σεφ Ανδρέα Γάβρη, το εστιατόριο «Ναουμίδης» από τον Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα στο Αμύνταιο Φλώρινας με τον σεφ Άγγελο Ναουμίδη και τέλος, η αγαπημένη Θεσσαλονίκη με το εστιατόριο «Μαύρη Θάλασσα» και τους σεφ Αλέξανδρο Τοκίδη και Σόνια Μαργαρίτου. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία και μια ευκαιρία για τους Αθηναίους που δύσκολα θα μπορούσαν να επισκεφτούν όλα αυτά τα μέρη, να γευτούν και να αισθανθούν τον γαστρονομικό παλμό της περιφέρειας, με τα τοπικά αυθεντικά προϊόντα στην άκρη της πιρουνιού μας - σχεδόν όλοι οι σεφ τα έφεραν μαζί τους ώστε το κοινό να δοκιμάσει ακριβώς τη γεύση της τέχνης τους. Και του χρόνου, με μια (διευρυμένη) επανάληψη!

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη.

Αυλαία για το Symposio at Ark, το φεστιβάλ που έφερε τη βραβευμένη γαστρονομία της περιφέρειας στην Αθήνα - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.