Γεύση Ελλάδας σ΄έναν πεζόδρομο στη σκιά της Ακρόπολης

Κρεμμυδοντολμάδες με τραχανά και κιμά, κόκορας με χυλοπίτες και κεμπάπ γαρίδας σας δίνουν ραντεβού...

Γεύση Ελλάδας σ΄έναν πεζόδρομο στη σκιά της Ακρόπολης

Το καλοκαίρι η γειτονιά γύρω από την Ακρόπολη έχει την τιμητική της. Πάρτε το μετρό, απολαύστε τη βόλτα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χαζέψτε τα μοντέρνα μαγαζιά με εναλλακτικά σουβενίρ που έχουν ξεφυτρώσει στα πέριξ, κάντε ένα πέρασμα από το Μουσείο Ακρόπολης και θα νιώσετε τουρίστες στην πόλη. Η «Αρκαδία», ανοιχτή από το πρωί μέχρι το βράδυ, στην πλέον προνομιακή θέση, πάνω στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη, απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης και το σταθμό του μετρό, είναι η ιδανική κατάληξη της βόλτας.

Γεύση Ελλάδας σ΄έναν πεζόδρομο στη σκιά της Ακρόπολης - εικόνα 1

Η γνώση της παράδοσης συναντά τη δημιουργικότητα σε πιά­τα που ευωδιάζουν Ελλάδα: από τους κρεμμυδοντολμάδες με τραχανά και κιμά, τον κόκορα με χυλοπίτες και το χοιρινό κότσι μέχρι προτάσεις πιο ιδιαίτερες, όπως το κεμπάπ γαρίδας, η σαλάτα με φακές, λιαστή ντομάτα και ρόκα και το καλαμάρι γεμιστό με φέτα και σπανάκι σοτέ. Το γεύμα τελειώνει γλυκά με μπακλαβά, κορμό σοκολάτας αλλά και κρέμα γιαουρτιού με γλυκό του κουταλιού και τριμμένο μπισκότο, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο η ατμόσφαιρα στην «Αρκαδία» έχει αύρα παλιάς Αθήνας, καθώς το γεύμα συνοδεύουν μπουζούκι και κιθάρα.

Μακρυγιάννη 27, Μακρυγιάννη, 2109238124

Περισσότερες πληροφορίες

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.