Στο «Soleto» η οικειότητα και ο κοσμοπολιτισμός πάνε παρέα

Μια υπερπαραγωγή αντάξια ενός metropolitan μαγαζιού που έχει πετύχει ένα πολυπολιτισμικό πάντρεμα που το απολαμβάνεις από το πρωί έως το βράδυ.

Στο «Soleto» η οικειότητα και ο κοσμοπολιτισμός πάνε παρέα

Μια υπερπαραγωγή αντάξια ενός metropolitan μαγαζιού που ακτινοβολεί ταυτόχρονα οικειότητα, κοσμοπολιτισμό κι έμφαση στην ποιότητα, το «Soleto», ή αλλιώς «ηλιόλουστο» στα ελληνικά, έχει πετύχει ένα πολυπολιτισμικό πάντρεμα που το απολαμβάνεις από το πρωί έως το βράδυ. Ανοιχτό όλη μέρα, ξεκινά με ποιοτικό καφέ ή τσάι, healthy juices, smoothies κι εξαιρετικό breakfast και brunch, που κερδίζει πόντους χάρη στα βιολογικά αβγά και τα λαχανικά, τα οποία προέρχονται από το κτήμα των ιδιοκτητών στις Σπέτσες.

Στο «Soleto» η οικειότητα και ο κοσμοπολιτισμός πάνε παρέα - εικόνα 1

Ομελέτα με ανθότυρο, παραδοσιακός καγιανάς, αβγά ποσέ με αβοκάντο αρωματισμένο με λάιμ πάνω σε ψωμί ολικής άλεσης με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης αλλά και steak and eggs και λαχταριστά φρεσκοψημένα panini δίνουν τον πολυσυλλεκτικό τόνο της κουζίνας. Nέα καινοτομία η προσθήκη του ψυγείου ωρίμανσης στο οποίο ωριμάζουν κρέατα εξαιρετικής κοπής, από 40 έως 60 ημέρες. Στον ατμοσφαιρικό εξωτερικό χώρο και στο εντυπωσιακό εσωτερικό τραπέζια, ψηλά stands και μια μεγάλη μπάρα φτιάχνουν διαφορετικές γωνιές ανάλογα με τη διάθεση, όπου μπορείς να επιλέξεις τόσο από το ιταλικό όσο και από το ασιατικό μενού του Italian και του Asian Room, αλλά και signature cocktails, όπως ένα Dark Addiction, και δροσερά mocktails.

Στο «Soleto» η οικειότητα και ο κοσμοπολιτισμός πάνε παρέα - εικόνα 2

Tην υψηλή εποπτεία της κουζίνας έχει o διακεκριμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας, που μαζί με τον sous chef Λάζαρο Μεντέ ενορχηστρώνουν τις γεύσεις και την ομάδα σε μια πολύ ξεχωριστή πρόταση ποιότητας. Η open κουζίνα μαγνητίζει το βλέμμα βγάζοντας αρωματικές ασιατικές λιχουδιές, όπως σαλάτα βασιλικού καβουριού με μαριναρισμένα φύκια, black cod μαριναρισμένο σε λευκή miso, τραγανές γαρίδες με spicy cream sauce, εξαιρετικά rolls, maki, nigiri, sashimi, αλλά και άψογα φτιαγμένα classics της ιταλικής κουζίνας, χειροποίητη πάστα και πίτσα κι ενδιαφέροντα πιάτα ημέρας βασισμένα σε εποχικά υλικά. Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος επιστρέφει ξανά και ξανά, απ’ όλη την Αθήνα, σε ένα bar-restaurant το οποίο ανανεώνεται διαρκώς και πρωταγωνιστεί δικαίως στην καλοκαιρινή μας ατζέντα.

Περισσότερες πληροφορίες

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.