«Dos Gardenias» para ti...

Pintxos και paellas σ’ ένα καινούργιο μαγαζί που έχεις την αίσθηση ότι ξεπήδησε από κάποια από τις ισπανικές αποικίες της Καραϊβικής.

«Dos Gardenias» para ti...

Το βλέπεις μπροστά σου εκεί που περπατάς στην Ήβης, στου Ψυρρή, με τα πολύχρωμα πλακάκια του, που είναι όλα ζωγραφισμένα στο χέρι, τα χρωματιστά ταβάνια, τις παλιές φωτογραφίες και την Carmen Miranda κι ένα σωρό απίθανες vintage λεπτομέρειες που κάπως κατάφεραν και χώρεσαν σε λίγα τετραγωνικά, κι έχεις την αίσθηση ότι ξεπήδησε από κάποια από τις ισπανικές αποικίες της Καραϊβικής. Με το όνομά του, το «Dos Gardenias», πίσω από το οποίο βρίσκονται ο ιδιοκτήτης του «Minnie the Moοcher» Γιάννη Καρβουτζής και ο καλλιτέχνης και δημιουργός του θρυλικού «El Pecado» Διονύσης Πρώιος Ραλλάτος, αποτίνει φόρο τιμής στην Κουβανή τραγουδοποιό Isolina Carrillo και στο ομώνυμο μπολερό της (είναι πιθανό να το έχεις ακούσει και στην εκτέλεση των Buena Vista Social Club). Οι στίχοι του τραγουδιού είναι γραμμένοι στον τοίχο, τα βάσκικα pintxos και η paella –που εμφανίζεται τροχήλατη με ένα ιδιαίτερο happening– έχουν για παρέα τους μπίρες και κοκτέιλ και ατμοσφαιρικές μουσικές που σε ταξιδεύουν μεταξύ Τζαμάικας, Κούβας και Τρινιντάντ. Φαίνεται ωραία φάση, μόλις το δοκιμάσω θα σας γράψω περισσότερα.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Gardenias

Ήβης 21, Ψυρρή
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.