Tι λένε τελικά αυτά τα «Talking Breads»;

Αυτό το street food spot παίζει με το όνομα των Talking Heads, πάνω από την κουζίνα γράφει με κόκκινο νέον «Burning down the house», αλλά αυτό που τραγουδάει τελικά είναι το ζυμάρι.

Tι λένε τελικά αυτά τα «Talking Breads»;

Παίζει με το όνομα των Talking Heads, πάνω από την κουζίνα γράφει με κόκκινο νέον «Burning down the house», αλλά αντί για τον David Byrne σε αυτό το streetfood στέκι, το οποίο δημιούργησε ο Μανώλης Κωνιωτάκης, ο πρώην ιδιοκτήτης του «Freud Oriental», παρέα με τον σεφ Χρήστο Τάχια, τραγουδάει­ το ζυμάρι. Στο εξαρχειώτικο «Talking Breads», που έχει στήσει την κουζίνα, τη βιτρίνα και τους δύο πάγκους του ακριβώς απέναντι από την κάτω πλευρά της πλατείας, τα ψωμιά που φτιά­χνουν μόνοι τους όντως μιλάνε: για τα μπέργκερ έχουν επιλέξει ένα αφράτο, υπόγλυκο μπριός και το butterbread μοσχοβολάει βούτυρο.

Tι λένε τελικά αυτά τα «Talking Breads»; - εικόνα 1

Μου άρεσαν εξίσου το καλά ισορροπημένο μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, γκορκοντζόλα, σπανάκι, λάδι τρούφας και ωραία σπιτική, γλυκοφάγωτη κέτσαπ και το πληθωρικό Texas, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μπέικον, καπνιστό τυρί και τηγανητό κρεμμύδι. Το σάντουιτς με κοτόπουλο tikka, χαλούμι, αγγούρι, πιπεριά­ και μια ελαφρά πικάντικη σάλτσα είναι νόστιμο και πραγματικά χορταστικό, αλλά εκείνο με αρνί σούβλας, πίκλες και μαρούλι είναι πολύ ωραία ιδέα με ντόπιο DNA – και απ’ ό,τι είδα κάνει θραύση.

Tι λένε τελικά αυτά τα «Talking Breads»; - εικόνα 2

Συνυπολογίζοντας κι ένα από τα pizza rolls που δοκίμασα, με πεπερόνι, που ομολογουμένως την κάψα δεν τη φοβάται, αλλά και τις τιμές (pizza rolls € 2,30-2,90, μπέργκερ € 3,30-6,40, σάντουιτς € 2,90-3,80), μπορώ να πω ότι πρόκειται για μία από τις πιο καλές ως προς το value for money προτάσεις φαγητού δρόμου που κυκλοφορούν στην Αθήνα­. Για τους γλυκατζήδες, τέλος, υπάρχει κι ένα αμαρτωλό choco psycho burger με μπιφτέκι σοκολάτας γάλακτος, τραγανή πραλίνα, λευκή σοκολάτα και σαντιγί. Κάνει και delivery, οπότε όσοι μένετε στην ευρύτερη ακτίνα του μπορείτε κάλλιστα να το δοκιμάσετε και κατ’ οίκον.

Σπυρίδωνος Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, Εξάρχεια, 2111839731. Τιμή: € 8-10.

Περισσότερες πληροφορίες

Talking Breads

Σπ. Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.