«Lefkes on the side» | Ένα all day εστιατόριο με το δικό του... χασάπικο

Πολύ όμορφο το ολοκαίνουργιο spot με επίκεντρο το premium κρέας που έστησαν στο Γαλάτσι ο Τάσος Ντούμας και η ομάδα του, σε απόσταση αναπνοής από τις «Λεύκες».

«Lefkes on the side» | Ένα all day εστιατόριο με το δικό του... χασάπικο

Πολύ όμορφο το ολοκαίνουργιο spot με επίκεντρο το premium κρέας που έστησαν στο Γαλάτσι ο Τάσος Ντούμας και η ομάδα του, σε απόσταση αναπνοής από τις «Λεύκες».

«Lefkes on the side» | Ένα all day εστιατόριο με το δικό του... χασάπικο - εικόνα 1

Πίσω από την επιβλητική ξύλινη πόρτα αποκαλύπτεται­ ένας μεγάλος χώρος με άπλετο φυσικό φως, κάθετους κήπους και μεγάλα φυτά σε κάθε γωνιά, τεράστια καλαμένια φωτιστικά, μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια και αναπαυτικά καθίσματα. Ακριβά υλικά και μια αίσθηση νεο-hippy που δεν ακολουθεί κανόνες, δημιουργώντας μια διάθεση εξωστρεφή και γεμάτη ζωντάνια. Επίκεντρο του εστιατορίου η τεράστια, απαστράπτουσα ανοιχτή κουζίνα-υπερπαραγωγή με τον ξυλόφουρνο, τον τεράστιο μαύρο­ απορροφητήρα (που διασφαλίζει­ άψογο εξαερισμό) και μια ολόκληρη στρατιά μαγείρων σε πλήρη δράση πάνω από φλόγες, τηγάνια, μαρμίτες και σχάρες.

Ο κατάλογος δείχνει συμπάθεια στις μεσογειακές γεύσεις (της ευρωπαϊκής πλευράς) με αρκετά ριζότο και ζυμαρικά, πίτσες και πεϊνιρλί από τον ξυλόφουρνο, ορεκτικά και αρκετές σαλάτες. Το κυρίως παιχνίδι όμως γίνεται με τα κρεατικά και τη μεγάλη ποικιλία από σάλτσες και γαρνιτούρες που επιλέγεις από την ειδική λίστα του καταλόγου: από απλό ρύζι ατμού και πουρέ πατάτας μέχρι πουρέ καλαμπόκι αρωματισμένο με θυμάρι και ρατατούιγ λαχανικών και από σάλτσα ψητού με λεμονοπίπερο μέχρι σάλτσα κακάο-τσίλι, satay και chimichurri.

«Lefkes on the side» | Ένα all day εστιατόριο με το δικό του... χασάπικο - εικόνα 2

Ξεκινήσαμε ιδανικά το δείπνο μας με buns με μοσχαρίσια μάγουλα και σαλατούλα­ μυρωδικών, ένα σύνολο όλο τρυφεράδα και αρώματα. Μας εντυπωσίασε το ευρηματικό topping της πίτσας με κολοκυθόσπορους, τυρί, ντομάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Η λεπτή κρούστα επέτρεπε στις πολλές υφές να ξυπνούν τον ουρανίσκο και, αν ήταν λίγο καλύτερα ψημένη από κάτω, θα μιλούσαμε για ένα πολύ ξεχωριστό έδεσμα. Η σπαλομπριζόλα Limousin 33 ημερών ωρίμανσης ήρθε πολύ σωστά ψημένη, με τους χυμούς και τα βαθιά αρώματά της. Ενδιαφέρουσα ιδέα ο χοιρινός λαιμός σε μαρινάδα από καρπούς κακάο. Αν και δεν ανιχνεύσαμε το άρωμα του κακάο, το κρέας ήταν μαλακό και η γεύση κομψή.

Πιάτο­ ξεχωριστό το ραβιόλι με καβούρι. Μαστορική λεπτή ζύμη, ντελικάτη η σάρκα και η γεύση του φρέσκου καβουριού. Από τα επιδόρπια αγαπήσαμε το ανάλαφρο γαλακτομπούρεκο με λευκή σοκολάτα και παγωτό μανταρίνι: πολύ λεπτό και τραγανό το φύλλο, αέρινη η κρέμα, σπιρτόζικα τα αρώματα του παγωτού. Αν σας κάνει «κλικ» κάποιο από τα καλαίσθητα σκεύη σερβιρίσματος (ή μαγειρέματος), μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τη θολωτή «αγορά» που έχει διαμορφωθεί δίπλα στην κουζίνα. Ακόμη ένα πλεονέκτημα η lounge μουσική σε απόλυτα πολιτισμένη ένταση.

Bonus χασαπικής

«Lefkes on the side» | Ένα all day εστιατόριο με το δικό του... χασάπικο - εικόνα 3

Δίπλα στην κουζίνα, και σε περίοπτη θέση, βρίσκεται το «χασάπικο»: ψυγεία με premium ράτσες κρεατικών κυρίως εισαγωγής (Hererford, Limousin, Black Angus), φυσικής ωρίμανσης και πολλά μαριναρισμένα κομμάτια, αφού οι μαρινάδες είναι από τα κυρίαρχα στοιχεία της μαγειρικής ταυτότητας του μενού, όπως και αλλαντικά και τυριά, ελληνικά και εισαγόμενα. Διαλέγεις το κρέας που θέλεις με τη βοήθεια του Τάσου Ντούμα και είτε δηλώνεις πώς θέλεις να σου το ψήσουν είτε το αγοράζεις για το σπίτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Lefkes On The Side

Λεωφ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.