Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ

Το δημοφιλέστατο all day εστιατόριο της Γλυφάδας ξεφεύγει από το συμβατικό μοντέλο της περιοχής, με μια ευρύτατη γκάμα πιάτων τα οποία επιμελείται ο διακεκριμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ

Το δημοφιλέστατο all day εστιατόριο της Γλυφάδας ξεφεύγει από το συμβατικό μοντέλο της περιοχής, με μια ευρύτατη γκάμα πιάτων τα οποία επιμελείται ο διακεκριμένος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 1

Το «Soleto» είναι δικαίως από τα πιο επιτυχημένα μαγαζιά­ της Γλυφάδας, σκέφτομαι χαζεύοντας τα φωτισμένα –σαν γιορτινά– δέντρα στον εξωτερικό του χώρο. Το γεμάτο­ κεντρικό μπαρ σκορπίζει θετική­ ενέργεια και ο ωραίος κόσμος μοιράζεται ανάμεσα στις δύο σάλες, το μεγάλο ατμοσφαιρικό Italian Room και το μινιμαλιστικά μοντέρνο Asian Room. Είναι ανοιχτό όλη μέρα, οπότε σίγουρα αξίζει να πας για πρωινό, καθώς το μενού στηρίζεται σε πεντανόστιμα βιολογικά αβγά που έρχονται από τη φάρμα του εστιατορίου στις Σπέτσες, όπως και πολλά από τα λαχανικά και τα φρούτα του.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 2

Εκτός από τις στάνταρ σπεσιαλιτέ του μεγάλου (είναι η αλήθεια) καταλόγου, υπάρχουν πάντα πιά­τα ημέρας. Από αυτήν την κατηγορία ξεχώρισα το φανταστικό, πρωτότυπο συνδυασμό θαλασσινών χτενιών με φουαγκρά με μια εξαιρετική σάλτσα φουλ στο umami, φτιαγμένη από μέλι, βαλσαμικό ξίδι και ντεμιγκλάς – είναι από τις σήμα κατατεθέν δημιουργίες του Ντουνέτα, οπότε τιμήστε τη δεόντως όταν τη βρείτε. Στα σούπερ πιάτα κι εκείνο το ταρτάρ βασιλικού καβουριού, συντονισμένο άψογα με αβοκάντο, αγγούρι, λάιμ και πικάντικο γουακαμόλε. Αυτήν την περίοδο υπάρχουν και άλλες νηστίσιμες προτάσεις, όπως τα γλυκά φρέσκα καλαμάρια Σπετσών στη σχάρα με ωραία φάβα και φινόκιο, οι θεαματικές μαύρες ταλιατέλες σε σάλτσα μπισκ, με καραβίδες και ζουμερά όστρακα, τα σπαγκέτι aglio olio με καλαμαράκι (που προσωπικά θα τα προτιμούσα πιο πικάντικα) και, φυσικά, το φιλέτο βελούδινου ελληνικού κιτρινόπτερου τόνου με βινεγκρέτ λεμονιού και τρίχρωμη κινόα.

Στο «Soleto» από το πρωί μέχρι το βράδυ - εικόνα 3

Στα ζυμαρικά, τώρα, ξεχώρισα από τα homemade ραβιόλια εκείνα που γεμίζονται με σπανάκι και ανθότυρο και η γευστικότατη σάλτσα τους έχει το «χρώμα» ζωμού παρμεζάνας με φασκόμηλο. Η ταλιάτα του αμερικάνικου flap steak από Black Angus είναι αξιόλογη, με ωραία σάλτσα κρασιού Porto και διακριτικό άρωμα από λάδι λευκής τρούφας. Μη χάσετε τις πίτσες με τη λεπτή και τραγανή ζύμη, ούτε τα επιτυχημένα σούσι, από τα οποία δοκίμασα τα crazy spicy crab roll και το shrimp tempura με σολομό.

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 2109680460. Τιμή: € 35-50.

Περισσότερες πληροφορίες

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.