«Queen Bee»: ένα νέο μπιστρό με το δικό του artisanal αρτοποιείο

Ένας σούπερ σταρ αρτοποιός επιμελείται τα ψωμιά και το brunch έχει νεορκέζικη αύρα.

 «Queen Bee»: ένα νέο μπιστρό με το δικό του artisanal αρτοποιείο

Το παν σε ένα μπιστρό είναι η ζωηρή ατμόσφαιρα από τη διάθεση των επισκεπτών και το «Queen Bee» έχει καταφέρει να την αποκτήσει μέσα σε λίγες ημέρες λειτουργίας στην κολωνακιώτικη γωνιά όπου βρισκόταν το «Παπλού». Στον ανάλαφρο, ρουστίκ χώρο του με τα απαλά χρώματα και τη βιτρίνα με τα ψωμιά, τα κρουασάν και τα cinnamon rolls, μπροστά από μια ανοιχτή κουζίνα Marrone, το «Queen Bee» παντρεύει γαλλική τεχνογνωσία, νεοϋορκέζικο fusion γευστικό κοσμοπολιτισμό και ντόπια εποχικότητα (τα ως επί το πλείστον βιολογικά προϊόντα προέρχονται από παραπλήσιες λαϊκές αγορές και παραγωγούς σε ακτίνα το πολύ 100 χλμ.), για να σερβίρει πρωινό, brunch και μεσημεριανό με healthy χαρακτήρα.

Η βάση για όλα αυτά είναι η λογική ενός artisanal αρτοποιείου, που έχει αναλάβει ο Kamel Saci, ένας σούπερ σταρ Γάλλος αρτοποιός με συνεργασίες με τους Pierre Gagnaire και Joel Robuchon. Οι επτά τύποι ψωμιού από βιολογικά γαλλικά άλευρα χρησιμοποιούνται στα καλαθάκια του πρωινού, σε avocado toasts και σάντουιτς όπως εκείνα με in-house καπνισμένο σολομό ή roast beef. Ο Sal Lamboglia, σεφ στη νεοϋορκέζικη τρατορία «Bar Primi», επιμελείται το brunch και προτείνει από αβγά Benedict και φριτάτες μέχρι τα πιο αφράτα pancakes που έχουμε δοκιμάσει στην πόλη (μόνο με μέλι και καβουρδισμένα καρύδια) αλλά και σαλάτα kale με ξινόμηλα και ξηρούς καρπούς.

Π. Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, 2107209933.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.