Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι;

Σ’ αυτό το καινούργιο λιλιπούτειο στέκι θα μάθεις πότε οι Ταϊλανδοί τρώνε «aahaan jaan diaw». Λεπτομέρειες εντός.

Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι;

Σ’ αυτό το καινούργιο λιλιπούτειο στέκι θα μάθεις πότε οι Ταϊλανδοί τρώνε «aahaan jaan diaw».

Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι; - εικόνα 1

Ένα λιλιπούτειο ταϊλανδέζικο στέκι έστησαν στo Koυκάκι ο Μπάμπης Ασκερίδης, ο οποίος έχει σπουδάσει μαγειρική στην Μπανγκόγκ κι έχει συνεργαστεί με αρκετά thai εστιατόρια της πόλης, κι ο Κώστας Λάλας. Μόλις 16 θέσεων, οκτώ στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα κι οκτώ στα ψηλά ξύλινα τραπέζια, το Τuk Τuk τους, βαμμένο σε παλ ροζ και γαλάζιο, με φλοράλ ταπετσαρίες και γεμάτο memorabilia από ταξίδια στην Ταϊλάνδη, το βασιλιά της χώρας, παλιές πολιτικές και κινηματογραφικές αφίσες, Βούδες και χρωματιστές ομπρελίτσες, παίζει με την ιδέα του φαγητού του δρόμου και των υπαίθριων αγορών.

Tι κάνει ένα «Tuk Tuk» στο Κουκάκι; - εικόνα 2

Εκτός από τα μικρά πιάτα (dumplings, won ton, spring rolls κ.ά.), τα noodles και τα ποικίλα κάρι που σύμφωνα με την τοπική κουλτούρα είθισται να μοιράζονται, στο μενού θα βρεις και aahaan jaan diaw, που σημαίνει «πιάτα του εργαζόμενου», καθένα από τα οποία είναι γεύμα από μόνο του: π.χ. κοτόπουλο με τζίντζερ και λαχανικά ή πάπια με σος στρειδιών και λαχανικά, αμφότερα στο γουόκ, σερβιρισμένα με jasmine rice. Πιο πλήρης γευστική αναμετάδοση μόλις το δοκιμάσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Tuk Tuk Thai Street Food

Βεΐκου 40, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.