5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι

Από μαγειρευτά και μεζέδες μέχρι ωραία καλούδια της θάλασσας και δυσεύρετα comfort κρεατικά. Διαλέγεις και καλοπερνάς.

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι

Από μαγειρευτά και μεζέδες μέχρι ωραία καλούδια της θάλασσας και δυσεύρετα comfort κρεατικά. Διαλέγεις και καλοπερνάς.

«Μπεμπέκα»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Μαυροπίνακες, μπαλόνια, χαρταετοί, παιδικές ζωγραφιές, καραβάκια· άρωμα ποπ νοσταλγίας και αθωότητας, δηλαδή, στους τοίχους αυτής της ξεχωριστής ταβέρνας. Τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι ζημιά, το κριθαρότο έρχεται με χειροποίητο πέστο βασιλικού και κεφαλογραβιέρα, τα κεφτεδάκια κόκκινα με πατάτες τηγανητές και οι λαχανοντολμάδες φυσικά με αβγολέμονο.

«Ψαράκια και Θαλασσινά»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 2

Η σάλα του πολύ όμορφου νεοκλασικού του Χαλανδρίου είναι μοντέρνα αλλά θερμή και φιλόξενη, με μια εντυπωσιακή ξύλινη στέγη. Πολύ καλά τηγανητά προσφυγάκια, η ψαρόσουπα πλούσια, η ταραμοσαλάτα από τις πολύ ξεχωριστές, τα ντολμαδάκια της γιαγιάς Ελευθερίας δεν τα χάνεις και το «πιλάφι του ψαρά» με γαρίδες, μύδια, θράψαλο και χταπόδι σε χορταίνει με την πληθωρικότητά του.

«Μονοκατοικία»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 3

Σε μια παλιά χαλανδριώτικη μονοκατοικία, αυτή η μοντέρνα ταβέρνα αφήνει να φανεί το γυμνό τούβλο κάποιων τοίχων, ανάβει το τζάκι και βάζει χρώμα με τις καρέκλες της. Σπέσιαλ το γιουβέτσι με τρυφερό μοσχαρίσιο flank steak στη σχάρα και ο κόκορας «τηγανητός με τον τρόπο του Κεντάκι».

«Fishαλίδες»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 4

Δροσερή, με τοίχους και καρέκλες σε χρώμα aquamarine, αυτή η μοντέρνα ψαροταβέρνα διαθέτει δικό της ιχθυοπωλείο. Το μενού έχει πολλούς μεζέδες αλλά και καλοφτιαγμένα μαγειρευτά, όπως ο ροφός φρικασέ με σελινόριζα, η πεσκανδρίτσα με μύδια σε ζωμό αρωματικών βοτάνων και σέρι, το μελωμένο χταπόδι στιφάδο με φάβα, και τηγάνι ανάλαφρο απ’ όπου βγαίνουν καραβίδες με αιθέρια κρούστα.

«Βραστό»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 5

Σαν ωραίο μοντέρνο σπίτι με θέρμη άφθονη μοιάζει η σάλα του μ’ αυτή την όμορφη ριγέ ταπετσαρία και τις ρετρό κορνίζες. Το διάσημο τρυφερό μοσχάρι σε πεντανόστιμο ζωμό είναι το αστέρι του μαγαζιού, κι από κοντά δυσεύρετη μοσχαροκεφαλή φούρνου πραγματικό βελούδο, εξαιρετικό μοσχαρίσιο συκώτι λεμονάτο τηγανιά με σπιτικό πουρέ, και γιουβέτσι με κοκκινιστό μοσχάρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μονοκατοικία

Φιλικής Εταιρείας 39, Κάτω Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράκια & Θαλασσινά

Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.