Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα!

Γευστική ματιά στην Αθήνα από ψηλά και πρώτη θέση θεωρείο την ώρα που θα αλλάξει ο χρόνος και τα πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό.

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα!

Γευστική ματιά στην Αθήνα από ψηλά και πρώτη θέση θεωρείο την ώρα που θα αλλάξει ο χρόνος και τα πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αττικό ουρανό.

«Ορίζοντες Λυκαβηττού»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 1

Από το πιο ψηλό σημείο του κέντρου της Αθήνας η θέα είναι μαγική και η φιλική πολυτέλεια του εστιατορίου το κάνει ιδανικό μέρος για να γιορτάσεις. Η μεσογειακή του κουζίνα εκφράζεται σε ένα πλούσιο μενού 7 πιάτων (€ 98), που περιλαμβάνει και κυνήγι, σε ένα γεύμα που υπόσχεται να απογειώσει κάθε αίσθηση.

«St’Astra»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 2

Το λέει και το όνομά του ότι εδώ ψηλά, στο εστιατόριο του «Radisson Blu Park Hotel», κάνεις lounging με θέα Ακρόπολη και Λυκαβηττό κι... έναστρο ταβάνι. Το μενού, το οποίο επιμελείται ο Κώστας Τσίγκας, περιλαμβάνει 10 πιάτα (€ 130) και σίγουρα ένα από τα πιο εντυπωσιακά πανορα­μικά πλάνα της πόλης.

«Metropolis Roof Garden»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 3

Από το διάφανο κύβο του ρεστοράν στο rooftop του «Electra Metropolis» η Ακρόπολη έρχεται πιο κοντά από ποτέ και η θέα αναπτύσσεται σε 360°. Στο πλούσιο μενού 7 πιάτων (€ 235) συμπεριλαμβάνονται ποτήρι σαμπάνιας και απεριόστη κατανάλωση του Electra house wine.

«Μπαλκόνι στις Κυκλάδες»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 4

Εκεί ψηλά στον Υμηττό, ατενίζεις από την ολόλευκη σάλα όλη την Αθήνα –μέχρι και τον Σαρωνικό–, σε ένα έξοχο πανοραμίκ. Σπεσια­λιτέ εδώ είναι τα ψάρια, που στο μενού του ρεβεγιόν (5 πιάτα - € 45) θα δώσουν το «παρών» με καρπάτσιο σολομού gravlax και τόνο με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας. Στα συν η ζωντανή μουσική.

«Premiere»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 5

Από τη νότια πλευρά της πόλης, στο rooftop του «Athenaeum InterContinental», το κάδρο περιλαμβάνει Ακρόπολη, Λυκαβηττό και Φιλοπάππου. Ο Μιχάλης Νουρλόγλου είναι επικεφαλής σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και οι γεύσεις του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς (7 πιάτα - € 160) αναμένονται ιδιαίτερα ιντριγκαδόρικες.

«La Suite Lounge»

Πού να γιορτάσεις την πρωτοχρονιά χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα! - εικόνα 6

Σε περίοπτη θέση, το εστιατόριο του ξενοδοχείου «St. George Lycabettus» έχει από τη φροντισμένη σάλα του πανέμορφη θέα σε όλη την πόλη. Στο μενού των 9 πιάτων (€ 150) δημοφιλείς γεύσεις των ημερών παρουσιάζονται με πρωτότυπο τρόπο και σε μεγάλη ποικιλία. Μία από τις πιο σικάτες εμπειρίες από ψηλά!

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Metropolis Roof Garden

(ξεν. «Electra Metropolis Athens») Μητροπόλεως 15, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.