4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα

Διαλέξτε σκηνικό: όλες υποδέχονται τις γιορτές γεμάτες ζωντάνια, κεντημένες με κάθε λογής στολίδια κι είναι ό,τι πρέπει για μια στάση μετά τα ψώνια, τις βόλτες ή το θέατρο στο κέντρο.

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα

Διαλέξτε σκηνικό: όλες υποδέχονται τις γιορτές γεμάτες ζωντάνια, κεντημένες με κάθε λογής στολίδια, έχουν προτάσεις για φαγητό και ποτό κι είναι ό,τι πρέπει για μια στάση μετά τα ψώνια, τις βόλτες ή το θέατρο στο κέντρο.

#1 Στοά Κουρτάκη: Άσπρο φωτεινό

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα - εικόνα 1

Στο πολυσύχναστο «Νοel» στην Κολοκοτρώνη είναι πάντα Χριστούγεννα, αλλά τώρα που έχει μεταμορφωθεί σε ένα φανταστικό χιονισμένο δάσος ακόμη πιο πολύ. Έχει άλλη αίσθηση να τρως ή να πίνεις τον καφέ ή το κοκτέιλ σου (κάτι μάθαμε για καινούργια λίστα) κάτω από μια «βροχή» από φωτάκια που ρέουν από το ταβάνι, λευκές μπάλες και λουλούδια, ασπροντυμένους καλικάντζαρους κλεισμένους σε κλουβάκια και λευκά στρατιωτάκια. Νιώθεις σαν να μπήκες σε παραμύθι.

#2 Πανεπιστημίου 10: Αστική αύρα

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα - εικόνα 2

Είναι «παριζιάνικη» στο έμπα, όπου η boulangerie-patisserie Paul έχει φορτώσει τη βιτρίνα της με γιορτινά καλούδια. Στο βάθος όμως είναι κρεατοκρατούμενη: το «Τηλέμαχος Athens» έχει στολίσει το δέντρο του με κόκκινες και χρυσές μπάλες κι έχει ανεβάσει τα γευστικά βολτ με ένα φοβερό φιλέτο από αρνάκι γάλακτος (ο Γιώργος Τσιλιγκίρης ορκίζεται στο όνομά του) κι ένα πολύτιμο ταρτάρ (Fassona Piemontese) με φρέσκια λευκή τρούφα, σοβαρό δέλεαρ για τους aficionados του κρέατος.

#3 Στοά Σπυρομήλιου: Κοσμοπολίτικη γοητεία

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα - εικόνα 3

Ακόμη πιο λαμπερή τώρα που είναι πασπαλισμένη με γιορτινή αστερόσκονη, η εντυπωσιακή στοά στην καρδιά του City Link έχει πολλές προτάσεις all day καλοπέρασης. Πιείτε τον εσπρέσο σας στο «Clemente VIII», που με τα ζωγραφισμένα ταβάνια του θυμίζει τα cafes του Τορίνο, καθίστε στο κομψό «Pasaji», όπου ο Άρης Τσανακλίδης και η ομάδα του παντρεύουν γεύσεις της Ελλάδας και του κόσμου, στο όμορφο «City Bistro» και το αγαπημένο των θεατρόφιλων «Bar de Τheatre».

#4 Στοά Ράλλη: Οινικό στολίδι

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα - εικόνα 4

Φωτισμένο, στολισμένο, ατμοσφαιρικό, με jazzy soundtrack, αυτό το «στωικό» σενάριο στη Γεωργίου Σουρρή, μερικά βήματα από την Πλατεία Συντάγματος, δεν θέλει και πολύ για να σε βάλει σε σαμπανιζέ mood. Η πλούσια λίστα του «By the Glass», βέβαια, σου δίνει πολλές ευκαιρίες να ανεβάσεις το οινικό σασπένς και η κουζίνα σιγοντάρει χριστουγεννιάτικα, με πιάτα όπως το φιλέτο φραγκόκοτας με λευκή τρούφα, κουλί πράσου και νιόκι πατάτας και η μοσχαρίσια ουρά με κάστανα, ψητά κρεμμύδια και πολέντα.

Περισσότερες πληροφορίες

Pasaji

Bουκουρεστίου & Στοά Σπυρομήλιου (City Link), κέντρο
  • Εστιατόρια

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Noel

Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο
  • Bars

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου 10 (στοά), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Clemente VIII

Βουκουρεστίου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.