Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου

Στην ατμοσφαιρική στοά του City Link, που δονείται στους σφυγμούς του κέντρου, πολυτελές και περιποιητικό, το «Pasaji» είναι ιδανικό για στάση πριν ή μετά τα ψώνια, το γραφείο ή κάποια παράσταση στις γύρω θεατρικές σκηνές.

Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου

Στην ατμοσφαιρική στοά του City Link, που δονείται στους σφυγμούς του κέντρου, πολυτελές και περιποιητικό, το «Pasaji» είναι ιδανικό για στάση πριν ή μετά τα ψώνια, το γραφείο ή κάποια παράσταση στις γύρω θεατρικές σκηνές.

Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου - εικόνα 1

ΕΝΑ ΚΑΛΟΓΟΥΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ
Όταν κάθεσαι στο εξωτερικό ντεκ με τα μοντέρνα φωτιστικά και τα άνετα καναπεδάκια, το βλέμμα τραβάνε οι γλυπτές φιγούρες της Βάνας Ξένου –σαν φευγαλέοι ισορροπιστές–, που «ίπτανται» κάτω από το γυάλινο στέγαστρο της στοάς. Στο πολυτελές εσωτερικό με τα ζεστά χρώματα η φωτεινή επιγραφή «Life goes on» σταμπάρει ένα αισιόδοξο μήνυμα στο γκρι του τοίχου, ανάμεσα σε έργα τέχνης κι εντυπωσιακά ψηφιδωτά. Εκεί θα δεις και το κόκκινο μπαρ, που προτείνει κοκτέιλ με την υπογραφή του Γιάννη Σαμαρά, τα οποία ταιριάζουν όμορφα με την πολυσυλλεκτική σε αναφορές κατεύθυνση της κουζίνας. Εκτός του a la carte, μπορείς να προτιμήσεις ένα από τα δύο μενού των € 18 και € 26 (εκτός Σαββάτου).

Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου - εικόνα 2

ΕΧΕΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ MΑΥΡΟ SUSHI;
Η γκάμα των επιλογών είναι μεγάλη, με πολύ καλή ισορροπία ρυζιού-ψαριού. Θα το δείτε σε ένα σετ nigiri - maki (nigiri τόνου και σολομού και από maki Alaska και California) και όχι μόνο: το πλούσιο hot sushi roll tempura style με τηγανητό καβούρι με μαλακό κέλυφος και αβγά χελιδονόψαρου μπορεί άνετα να το χαρεί και κάποιος που δεν είναι λάτρης των ωμών, ενώ τα rainbow rolls, στρωμένα με λεπτές φέτες τόνου και σολομού, είναι ωραιότατα. Ενδιαφέρουσα περίπτωση το sushi με μαύρο «απαγορευμένο» ρύζι, αγαπημένο των Κινέζων αυτοκρατόρων, με γήινη γεύση και μια πολύ ιδιαίτερη γλυκάδα, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολύ υγιεινό.

Ένα κοσμοπολίτικο μπιζουδάκι στη Στοά Σπυρομήλιου - εικόνα 3

ΑΠΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕΧΡΙ STEAK
Ο Άρης Τσανακλίδης και η ομάδα του, ο Γιάννης Βιδάλης και ο Γιάννης Χρυσοχοΐδης, παντρεύουν μοντέρνες ελληνικές γεύσεις και... κοσμοπολιτισμό. Έχεις, λοιπόν, από τη μία τραγανά πολίτικα κεφτεδάκια που μοσχοβολάνε δυόσμο και σερβίρονται με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ή ένα νόστιμο ψητό χταπόδι με κυδωνάτες πατάτες και από την άλλη πιο εξωτικά, γλυκοφάγωτα καλαμαράκια στο wok, με sweet chili και σπιρτόζικο τζίντζερ. Το ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα, μανιτάρια πορτομπέλο και πορτσίνι, τρούφα και κατσικίσιο τυρί έχει γενναιόδωρα αρώματα και δυνατή καπνιστή επίγευση –θα ήθελα μόνο να κρατάει λίγο παραπάνω στο δόντι– και το strip loin από Black Angus έρχεται με τρεις σος (μανιταριών­, πιπεριών και πολύ καλή bearnaise) και τραγανό πατατάκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Pasaji

Bουκουρεστίου & Στοά Σπυρομήλιου (City Link), κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.