Όταν το ψαράκι έρχεται στο χωνάκι

Εκτός από το να καθίσεις για θαλασσινό μεζέ, σ' αυτό το καινούργιο μικρό τσιπουράδικο του κέντρου μπορείς να πάρεις στο χέρι γαύρο, αθερίνα, γαριδάκι…

Όταν το ψαράκι έρχεται στο χωνάκι

Ο παππούς του Ζήση Παπαζήση, Ζήσης και αυτός, είχε τσιπουράδικο στα Παλαιά του Βόλου. Έπειτα από αρκετά χρόνια, εκείνος αποφάσισε να προσθέσει τα δικά του κεφάλαια στο οικογενειακό στόρι τσιπουροκατάνυξης εμφανίζοντας το νέο concept σε ένα μικρό χώρο απέναντι από τα υφασματάδικα της Αθηναΐδος, όχι πολύ μακριά από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Στο λευκοντυμένο «Ζήσης - Ψαράκι στο Χωνάκι» μπορείς να διαλέξεις τσίπουρο ή ούζο και να βάλεις δίπλα ντολμαδάκια γιαλαντζί με ανηθάτο γιαούρτι, μια φακοσαλάτα με τραγανές φακές, ψίχα από πορτοκάλι, τρία είδη πιπεριάς και πάστα από μαϊντανό ή φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι (λίγο άτονη σε γεύση­ η ίδια η φάβα πάντως), ψωμωμένα μύδια, αχνιστά σε κρασί με λίγο σκόρδο, παρέα με φρυγανισμένο ψωμί, μαστιχωτό ψητό χταπόδι και άλλα πολλά.

Όταν το ψαράκι έρχεται στο χωνάκι - εικόνα 1

Μπορείς όμως και να πάρεις τη δόση σου to go. Τα χωνάκια που κρέμονται σαν γιρλάντα έξω από το μαγαζί κι εναλλάσσονται με τα γλομπάκια στο ταβάνι δεν είναι μόνο ντεκόρ. Το ψιλό ψαράκι και αρκετά θαλασσινά έρχονται και στο χέρι (το κάθε χωνάκι κοστίζει € 3,90). Το παρακάνουν λίγο με το κουρκούτι στα strips μπακαλιάρου, που είναι κροκέτες στην ουσία, τόσο όμως το τραγανό γαριδάκι με την ελαφρώς πικάντικη σάλτσα horseradish (εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις σος ταρτάρ ή λαδολέμονο) όσο και ο ελαφρο-αλευρωμένος τηγανητός γαύρος είναι ωραία σνακ, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Στην ευέλικτη λογική­ του streetfood, το θαλασσινό χωνάκι συνδέεται κι εκείνο­ με το παρελθόν: στον βολιώτικο πρόγονο του «Ζήση» πολλές φορές γνωστοί τύλιγαν ψαράκια στη λαδόκολλα φεύγοντας για το σπίτι. (Αθηναΐδος 3, κέντρο, 2103211152)

Περισσότερες πληροφορίες

Ζήσης - Ψαράκι στο Χωνάκι

Αθηναΐδος 3, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.