Aμαρτωλά... haute dogs στην Καλλιθέα

Αυτό το αλλιώτικο μπεργκεράδικο/ σαντουιτσάδικο/χοντντογκάδικο έχει κι έναν «κρυφό» καταπράσινο κήπο.

Aμαρτωλά... haute dogs στην Καλλιθέα

Η cool βιομηχανική αισθητική του «Μomo», του αλλιώτικου μπεργκεράδικου/ σαντουιτσάδικου/χοντντογκάδικου της Καλλιθέας έπαιξε το ρόλο της για να γίνει σύντομα στέκι –θα μπορούσε να βρίσκεται άνετα κάπου στη Νέα Υόρκη–, και οι τρεις διαφορετικοί χώροι όπου μπορείς να καθίσεις προσθέτουν πόντους, αφού σου δίνουν επιλογές ανάλογα με τη διάθεση και την εποχή: πιο χειμωνιάτικη η με δερμάτινα καθίσματα σε σκούρο καφέ χρώμα, τουβλάκι στους τοίχους, μεγάλο μπαρ και θαυμάσιες τζαζ μουσικές, ακριβώς στο πλάι, ένα αίθριο που επικοινωνεί με τη σάλα με τζαμαρίες και, πίσω, ένας πολύ όμορφος κρυφός κήπος με πολύ πράσινο, πολύ χρώμα και σπιτική αίσθηση περασμένων δεκαετιών. Ξεκινήσαμε το made in USA σερί των πιάτων με το πολύ νόστιμο και πολύ χορταστικό burger «Μaple & Smoked cheese» και γαρνιτούρα από ψητή πατάτα και coleslow. Πολύ ιδιαίτερο είναι και το burger Bacon Jam με μια καταπληκτική μαρμελάδα με μπέικον.

Aμαρτωλά... haute dogs στην Καλλιθέα - εικόνα 1

Μας άρεσε πολύ το melt cheese sandwich MOMO με roast beef, spread μοτσαρέλας και πίκλες σε λευκό ψωμί: μια ολόκληρη «παντόφλα» από δύο φέτες ψωμί με κριτσανιστή κόρα και ανάμεσα, μια γερή, τρυφερή φέτα ψητού μοσχαριού (υπάρχουν και σάντουιτς με ψωμί από σίκαλη). Δυνατή η γεύση του ενισχυμένου «haute» dog «Bourbon Bbq» με δύο πικάντικα λουκάνικα, σάλτσα μουστάρδας, τραγανό μπέικον, λιωμένο τυρί και Bourbon Bbq sauce. Κομψό και απαλό το Shrimp bun με lemon mustard shrimps – μαριναρισμένες γαρίδες με σος λεμόνι, μουστάρδα και ντοματίνια μέσα σε αφράτο ψωμάκι (bun). Ανάμεσα στα ποτά, εντοπίσαμε και την μπύρα ΑΘΗΝΕΟ –lager, draft, χειροποίητη, απαστερίωτη, αφιλτράριστη από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία αρωματισμένη με κόλιανδρο και μέλι. Σημειώνουμε τις μεγάλες μερίδες –ένα μπέργκερ ή ένα χοτντογκ ή ένα melt cheese sandwich κι ένα γλυκό είναι απολύτως χορταστική επιλογή και σε πολύ λογική τιμή.

Περισσότερες πληροφορίες

Momo

Σαπφούς 95, Πλ. Κύπρου, Καλλιθέα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.