Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή

Σ' αυτό το all-day café & wine bar στην πλατεία Παλιάς Πεντέλης, η γοητευτική vintage/παιγνιδιάρικη διάθεση είναι παντού.

Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή

Στο all-day café & wine bar «Παλιάτσος» στην πλατεία Παλιάς Πεντέλης, η γοητευτική vintage διάθεση είναι παντού, από τη σάλα με τα έπιπλα-αντίκες και το μεγάλο, υπέροχο, ξύλινο μπαρ μέχρι τον όμορφο, δροσερό εξωτερικό χώρο με τα διάσπαρτα τραπεζάκια και το δεύτερο σκεπαστό, υπέροχο μπαρ. Τα εξαιρετικά κοκτέιλ προσφέρονται όλη την ημέρα –classic, signature και twisted cocktails σε επιμέλεια του ταλαντούχου bartender Κωνσταντίνου Λύτρα– και το ενδιαφέρον μενού, σε επιμέλεια του έμπειρου σεφ Διονύση Παπανικολάου, συνδυάζει δημοφιλή ελληνικά delicatessen και γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας.

Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή - εικόνα 1

Ξεκινήσαμε με ένα κομψό fingerfood με αβγοτάραχο Τρικαλινός και συκομαΐδα πάνω σε μικρούτσικα αφράτα μπλίνι και συνεχίσαμε με γαρίδες σχάρας πάνω σε σάλτσα από αμαγείρευτη ντομάτα με σος πέστο – μια φρέσκια και πολύ καλοκαιρινή γεύση. Η πίτσα «Παλιάτσος» έπαιρνε πόντους από το χοιρομέρι Καρδίτσας και τα αρωματικά, αλλά είχε ανάγκη από μια καλύτερα ψημένη ζύμη. Τρυφερή η ταλιάτα μόσχου 12 μηνών με ανθό (αλάτι) Μεσολογγίου και τραγανά λαχανικά σχάρας, νόστιμο το ριζότο με φρέσκο τόνο και σόγια, με τεχνικές αδυναμίες όμως – πιο μαγειρεμένα από όσο έπρεπε και το ρύζι και οι γαρίδες.

Νόστιμος «Παλιάτσος» σε open-air σκηνή - εικόνα 2

Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με μια σειρά από εξαιρετικά κοκτέιλ: Τhe Boufon με τεκίλα, λάιμ, πουρέ μάνγκο και καυτερά bitters, Pierrot με παλαιωμένο ρούμι, λάιμ, σιρόπι πικραμύγδαλου και ιβίσκου και αρωματικά bitters και Jester με Regina di miele (ελληνικό αλκοολούχο εκχύλισμα από μέλι), σιρόπι σύκο και bitters δαμάσκηνο. Θεϊκός ο χαλβάς με γάλα, μαύρες σταφιδούλες, κουκουνάρι, ξερά φρούτα και παγωτό κανέλα. Τα φώτα που χαμηλώνουν μετά τη δύση του ηλίου και οι μουσικές κυρίως από βινίλια σε funky και rock & roll ήχους, θα σας κλέψουν την καρδιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Παλιάτσος

Λάμπη Σουβαλιώτη & Πλ. Αγ. Τριάδας, Πεντέλη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.