Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII»

Με τραπεζάκια στον πιο κοσμοπολίτικο­ δρόμο του κέντρου, το κλασικό και πολύ προσεγμένο καφέ με το εντυπωσιακό ζωγραφιστό ταβάνι κάνει link με Ρώμη και Φλωρεντία.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII»

Με τραπεζάκια στον πιο κοσμοπολίτικο­ δρόμο του κέντρου, στην είσοδο της απαστράπτουσας Στοάς Σπυρομήλιου, το κλασικό και πολύ προσεγμένο καφέ με το εντυπωσιακό ζωγραφιστό ταβάνι κάνει link με Ρώμη και Φλωρεντία και μόνο με το όνομά του –ο καφές ήταν το αγαπημένο ρόφημα του πάπα Κλημέντιου του 8ου, που ευλόγησε τους κόκκους του–, προσφέροντας υπέροχο espresso και cappuccino.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII» - εικόνα 1

Αγαπημένο στέκι της επιχειρηματικής και της καλλιτεχνικής Αθήνας, των καλοντυμένων και των σοφιστικέ, μας δίνει εξωστρεφές και ατμοσφαιρικό ραντεβού από τις 10 το πρωί μέχρι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα με μια βιτρίνα με τυριά και αλλαντικά που κόβονται μπροστά σου, panini με ό,τι καλούδια θέλεις και φοβερά γλυκά (εξαιρετική η σπιτική μηλόπιτα) ή ακόμη και για ένα ελαφρύ γεύμα με σαλάτα caprese ή Caesar’s, ένα cheeseburger ή μια pizza italiana originale.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII» - εικόνα 2

New entry το prix fixe μενού από τις 12 μ. και μετά, με ατομική σαλάτα, επιλογή από pizza margherita ή pasta Napolitanα και σπιτική pannacotta στα € 14.

Το αστραφτερό, πολύ ιταλικό «Clemente VIII» - εικόνα 3

Αυτονόητο το χάζι από τις αναπαυτικές εξωτερικές πολυθρόνες του, στρατηγικά τοποθετημένες εντός κι εκτός στοάς, και αγαπημένη συνήθεια ένας δεύτερος καφές για το δρόμο.

Βουκουρεστίου 3, Στοά Σπυρομήλιου, 2103219340

Περισσότερες πληροφορίες

Clemente VIII

Βουκουρεστίου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.