Ελληνική κουζίνα downtown στο «Αγορά Select»

Μια καταπράσινη δροσερή αυλή απέναντι από το «Hilton», για ανάσες δροσιάς και value for money, σπιτικό μαγειρευτό φαγητό.

Ελληνική κουζίνα downtown στο «Αγορά Select»

Εδώ και πάνω από 20 χρόνια καταφεύγουν οι Αθηναίοι στην καταπράσινη δροσερή αυλή του all day caf-restaurant «Αγορά Select», απέναντι από το «Hilton», για ανάσες δροσιάς και value for money, σπιτικό μαγειρευτό φαγητό.

Ελληνική κουζίνα downtown στο «Αγορά Select» - εικόνα 1

Το εστιατόριο κάνει τη διαφορά, αφού είναι από τα λίγα με ελληνικό παραδοσιακό φαγητό στην κατσαρόλα και στο φούρνο, που μπορείς να το απολαύσεις σε περιβάλλον καλαίσθητο και πολιτισμένο – βεράντα με ξύλινο ντεκ, κομψή μεγάλη σάλα με παλιές διαφημίσεις και ορθάνοιχτες τζαμαρίες, «φράχτης» με ψηλά δέντρα τριγύρω για privacy και ηρεμία.

Ελληνική κουζίνα downtown στο «Αγορά Select» - εικόνα 2

Ο μεγάλος κατάλογος, εκτός από τα ελληνικά μαγειρευτά (μοσχαράκι στιφάδο, αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, σπανακόρυζο, λεμονάτες σουπιές κ.λπ.), περιλαμβάνει «συλλογές» πιάτων με ζυμαρικά, πουλερικά, εκλεκτό κρέας· σημειώνουμε την ταλιάτα από μοσχάρι Black Angus 600 γραμ. στη σχάρα με καλαμπόκι και ψητά λαχανικά, φρέσκο ψάρι ημέρας, πολλές σαλάτες και ορεκτικά με χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα (βιολογική φάβα Φενεού με ψητά ντοματίνια και καραμελωμένα κρεμμύδια, στραπατσάδα με αβγά Μεγάρων, καπνιστό ψαρονέφρι και φέτα Καρδίτσας κ.ά.).

Ελληνική κουζίνα downtown στο «Αγορά Select» - εικόνα 3

Η κουζίνα λειτουργεί από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι­ τη 1.30 το βράδυ και συνδυάζεται αρμονικά με την προσεγμένη wine list, που προτείνει περίπου 50 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα και 16 λευκά και κόκκινα κρασιά με το ποτήρι.

Ελληνική κουζίνα downtown στο «Αγορά Select» - εικόνα 4

Ανάμεσα στα επιδόρπια οι chocoholics θα εκτιμήσουν το Sundae «Αgora Select» με brownies, σάλτσα σοκολάτας και παγωτό βανίλια και την εξαιρετική σοκολατόπιτα με παγωτό cappuccino, ενώ υπάρχει και καρυδόπιτα με παγωτό καϊμάκι, μηλόπιτα με crumble κανέλας, παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας, New York cheesecake με φρούτα του δάσους, πανακότα κ.ά. Επειδή το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο, καλύτερα να κάνετε κράτηση προτού πάτε.

Χατζηγιάννη Μέξη 8 & Κ. Βεντήρη 9, Ιλίσια, 2107252252

Περισσότερες πληροφορίες

Αγορά Select

Χ. Μέξη 8 & Βεντήρη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2024

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.