Τα νέα πιάτα της «Αγοράς»

Έχοντας κλείσει μια εικοσαετία λειτουργίας, η «Αγορά» συνεχίζει στη ρότα της γενναιόδωρης και οικείας κουζίνας, όντας πάντα ένα πολύ δημοφιλές, αγαπημένο και ζωντανό στέκι.

Τα νέα πιάτα της «Αγοράς»

Έχοντας κλείσει μια εικοσαετία λειτουργίας, η «Αγορά» συνεχίζει στη ρότα της γενναιόδωρης και οικείας κουζίνας, όντας πάντα ένα πολύ δημοφιλές, αγαπημένο και ζωντανό στέκι.

Τα νέα πιάτα της «Αγοράς» - εικόνα 1

Αν ήμασταν στο Παρίσι, η «Αγορά» θα ήταν ένα γοητευτικό μπιστρό γειτονιάς με υπερτοπική ελκτική δύναμη, πλασαρισμένο καθώς είναι δίπλα στο μετρό. Ο χώρος δημιουργεί φιλόξενη οικειότητα, γεμάτος παλιές νοσταλγικές διαφημίσεις, πολλές από τις οποίες είναι σήματα από ελληνικές και ξένες μπίρες. Η τεράστια μπάρα τού δίνει άλλη χάρη, αλλά τώρα που ο καιρός ανοίγει η δράση μεταφέρεται στο μπροστινό κομμάτι με το ανοιχτό τζαμωτό και την πλούσια πρασινάδα. Η επέτειος των είκοσι­ χρόνων που κλείνει φέτος σηματοδοτείται στα σουπλά και σε άλλα στοιχεία του σερβιρίσματος, όπως και σε ένα ειδικό μενού. Αυτό που χαρακτηρίζει από πάνω μέχρι κάτω τη δημοφιλή «Αγορά» είναι η γενναιοδωρία, με τις μεγάλες μερίδες και τις γεύσεις των φαγητών. Ο ιδιοκτήτης Χρήστος Κουτσούμπας σε συνεργασία με τον σεφ Ιερόθεο Τσορβά δημιουργούν αυτό το γευστικό σκηνικό μέσα από έναν εκτενέστατο κατάλογο, μερικά από τα καινούργια πιάτα του οποίου δοκίμασα πρόσφατα.

Όλα αρχίζουν με ωραιότατο λευκό­ και μαύρο ψωμί, που ζυμώνεται με παλιό προζύμι και ψήνεται στο εστιατόριο, και με ωραία κριτσίνια τυριού­. Η σαλάτα με την άγρια ρόκα και διάφορα ολόφρεσκα πράσινα φύλλα και ντοματίνια έχει το προσόν ότι συνδυάζεται με μια μυρωδάτη βινεγκρέτ ροδιού με μέλι­, ψητό μανούρι Θράκης (που δεν το βρίσκεις συχνά) καθώς και προσούτο Πάρμας. Πολύ ωραία είναι και τα φρέσκα, χειροποίητα ραβιό­λια με μους ανθότυρου και φέτας­ αλλά και μια πλούσια μπολονέζ από πάνω, που «γεμίζει» τη γεύση τους. Η εξωτική πλευρά της κουζίνας εκφράζεται με σωστά ψημένο (ελάχιστα δηλαδή) κιτρινόπτερο τόνο με νόστιμα νουντλ και λαχανικά σε σάλτσα σόγιας, hoisin και πορτοκαλιού.

Το επίσης γενναιόδωρο φινάλε περιλαμβάνει κέρασμα με πλατό επιδορπίων, με καλή πανακότα με σιρόπι Μαυροδάφνης, αρωματικότατο homemade παγωτό λουκούμι­, ανοιχτό μιλφέιγ με κρεμ πατισερί κάτω από ένα θόλο τραγανής καραμέλας και μους σοκολάτας με σάλτσα από φρέσκες φράουλες.

Λεωφ. Αλεξάνδρας και Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι, 2106426238

ΔΥΝΑΤΗ ΤΡΙΑΔΑ

Τα νέα πιάτα της «Αγοράς» - εικόνα 2

Αρνίσιο κότσι
Σιγομαγειρεμένο για 24 ώρες sous vide, μελώνει και γίνεται βαθιά νόστιμο. Σερβίρεται με σάλτσα από κρασί Μαδέρα, σπαράγγια που τους ταιριάζει πολύ η φυτική πικράδα και ραβιόλια γεμιστά με μοβ περουβιανή πατάτα, που κάτι θέλουν για να αναδειχτούν.

Τα νέα πιάτα της «Αγοράς» - εικόνα 3

Μίνι μπέργκερ
Αυτά τα τρία μικρά μπέργκερ με μπιφτέκι από κρέας μαύρου χοίρου ελληνικής εκτροφής έρχονται σε πολύ νόστιμο ψωμάκι μπριός και συνδυάζονται με γαλλικό κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα ντομάτας. Σερβίρονται όμορφα σε μια φέτα από κορμό πεύκου.

Τα νέα πιάτα της «Αγοράς» - εικόνα 4

Κατσικίσιο τυρί
Ένα από τα ιστορικά πιάτα της «Αγοράς», που σερβίρεται πια με νέο τρόπο. Φέτες γαλλικού κατσικίσιου τυριού τηγανίζονται σε τραγανή κρούστα από δημητριακά. Του πηγαίνουν πολύ τόσο η μαρμελάδα τριαντάφυλλο όσο και οι dry τηγανητές κορδέλες πράσου.

Περισσότερες πληροφορίες

Αγορά

Λεωφ. Αλεξάνδρας & Βουρνάζου 31, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.