6 wine bars που μετράνε τα αστέρια

Ένα ωραίο ποτήρι κρασί με την... παρέα του είναι ότι πρέπει για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου τις νύχτες του καλοκαιριού. Σε ταράτσα, σε μια πράσινη αυλή, σε μια ήσυχη πλατεία...

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια

Ένα ωραίο ποτήρι κρασί με την... παρέα του είναι ότι πρέπει για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου τις νύχτες του καλοκαιριού. Σε ταράτσα, σε μια πράσινη αυλή, σε μια ήσυχη πλατεία...

«By the Glass»

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια - εικόνα 1

Παράλληλα με τη ρομαντική του στοά, το όμορφο wine bistro στήνει τραπέζια στην ήσυχη Πλατεία Ραλλούς Μάνου – ένα κανονικό αστικό ξέφωτο πίσω από τη ρώσικη εκκλησία της Φιλελλήνων. Λίγο οι χαλαρές μουσικές, λίγο η μεγάλη ποικιλία σε ελληνικές και ξένες ετικέτες και λίγο το φαγητό, νιώθεις το χρόνο ακόμη πιο ρευστό.

«Monk»

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια - εικόνα 2

Το wine bar της οδού Καρόρη περνάει τα καλοκαίρια σε μια πολύ όμορφη, μποέμικη ταράτσα. Τα 180 κρασιά της λίστας του μπορείς να τα δοκιμάσεις και σε ποτήρι, βάζοντας δίπλα μπρουσκέτες, πρωτότυπα ορεκτικά ή κάποια ποικιλία. Αν, πάλι, πεινάς κομμάτι παραπάνω, έχει και πίτσες, ζυμαρικά, μπέργκερ, ταλιάτες.

«Θα σε Κάνω Βασίλισσα»

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια - εικόνα 3

Βγαίνει έξω και στήνει καλοκαιρινό σκηνικό πάνω στην Ιερά Οδό. Η τζαζ και η μπόσα νόβα της κονσόλας διασταυρώνονται με τους ήχους του δρόμου, δίπλα στα κρασιά εμφανίζονται για πρώτη φορά κοκτέιλ (με βάση το κρασί ή το ουίσκι) και ο Δαμιανός Σιδηροκανέλλης στην κουζίνα φτιάχνει ένα ωραίο σερί συνοδευτικών πιάτων.

«Warehouse CΟ²»

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια - εικόνα 4

Καινούργιο, μικρούλι και οπλισμένο με κάθε λογής... φυσαλίδες. Τα λιγοστά τραπεζάκια και οι πάγκοι γεμίζουν ντόπιους και τουρίστες, ενώ τα ποτήρια σαμπάνια, cava, prosecco κι ελληνικά αφρώδη και δίπλα τους βάζεις μπρουσκέτα με καπνιστό σολομό και «αλάτι» από φύκια, ­μπουράτα με αβγοτάραχο, μπριός με παστράμι κ.λπ.

«Villa Grigio 46»

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια - εικόνα 5

Κλεισμένο με φράχτη πρασινάδας­, σε ένα γκρι κτίριο στην Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο, παίζει σε δύο ταμπλό: καθισμένος στα τραπεζάκια με τις μοντέρνες φερφορζέ καρέκλες, κάτω από τα δέντρα, θα πιεις κρασί και aperitivo (χωρίς να λείπουν και άλλου τύπου κοκτέιλ) τσιμπολογώντας συνοδευτικές γεύσεις με ιταλικό πρόσημο.

«Paleo»

6 wine bars που μετράνε τα αστέρια - εικόνα 6

Ατμόσφαιρα; 12 points. Η εκτενής οινική συλλογή του Γιάννη Καϋμενάκη, που εστιάζει σε Ισπανία, Νότια Γαλλία, Ιταλία κι Ελλάδα, το καλοκαίρι παίρνει τον αέρα της μαζί με τα πιάτα της κουζίνας σε ρετρό σκηνικό δρόμου, με φόντο τις παλιές πειραιώτικες αποθήκες και τα συνεργεία. Και από πάνω σου πετάνε γλάροι...

Περισσότερες πληροφορίες

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Monk

Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Paleo

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Warehouse CO2

Υπερείδου 1 & Νίκης, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.