Τo ροζ φλαμίνγκο του Βασίλη Καλλίδη

Τα dim sum πρωταγωνιστούν στο λιλιπούτειο «Pink Flamingo» που ανοίγει τα φτερά του στο κέντρο.

Τo ροζ φλαμίνγκο του Βασίλη Καλλίδη

Τα dim sum πρωταγωνιστούν στο λιλιπούτειο «Pink Flamingo» που μόλις άνοιξε τα φτερά του στο κέντρο.

Τo ροζ φλαμίνγκο του Βασίλη Καλλίδη - εικόνα 1

Τα dim sum του άρεσαν πάντα του Βασίλη Καλλίδη. To έναυσμα όμως για ένα στέκι με τα κινέζικα dumplings ατμού σε κεντρικό ρόλο, ήταν ένα ταξίδι στο Χονγκ Κονγκ. Επιστρέφοντας το γυρόφερε στο μυαλό του, το αποφάσισε, και κάπως έτσι γεννήθηκε το λιλιπούτειο «Pink Flamingo», που ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 26/5 στην μικρή οδό Σκούφου, πάνω από το Σύνταγμα, και που με τέσσερα-πέντε τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και μια μικρή σάλα στον επάνω όροφο, βάζει τη δική του πινελιά στο πολυπολιτισμικό street food της πόλης. Εκτός από τρεις διαφορετικές εκδοχές dim sum, μια χορτοφαγική με αρακά, γλυκοπατάτα, πορτοκαλί φακές, κάρι και τζίντζερ, μια με χοιρινό και τζίντζερ και μια κοτόπουλο-γαρίδα, παίζει κι ένα bao bun, ασιατικό ψωμάκι ατμού δηλαδή, η γέμιση του οποίου θα αλλάζει κάθε εβδομάδα. Όλα φτιάχνονται στο δικό του εργαστήριο από φρέσκα, ελληνικά υλικά, τα παίρνεις στο χέρι, πάνω σε όμορφο χαρτί σταμπαρισμένο με ροδόχρωμα φτερά, μπορείς να τα συνοδεύεις με κινέζικη μπίρα, κι άμα στο τέλος θελήσεις κάτι γλυκό, υπάρχει παγωτό βανίλια σε ξυλάκι.

Σκούφου 2-4, 2103316177

Περισσότερες πληροφορίες

Pink Flamingo

Σκούφου 2-4, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.