Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι;

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ανανεώνει το μενού ενός δημοφιλούς all-day χώρου της πλατείας Φιλικής Εταιρίας με ένα σερί γεύσεων με διεθνείς αναφορές.

Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι;

Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης ανανεώνει το μενού ενός δημοφιλούς all-day χώρου της πλατείας Φιλικής Εταιρίας με ένα σερί γεύσεων με διεθνείς αναφορές.

Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι; - εικόνα 1

Έχει μαγειρέψει kobe beef με αγκινάρες. Έχει φτιάξει ραβιόλι αρνιού με κρητικά τυριά, θυμάρι και γλυκάδια. Τον Γιώργο Στυλιανουδάκη τα τελευταία χρόνια τον έχουμε συνδέσει με μια δημιουργική ελληνική –πολλές φορές βαμμένη με κρητικά χρώματα– κουζίνα. Τώρα όμως θα δούμε και μια multi-culti πλευρά του. Ο σεφ, που αυτό το καλοκαίρι θα βρίσκεται στο βραβευμένο ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του κοσμοπολίτικο «Kensho» στη Μύκονο, κι ο οποίος υπογράφει και το μενού του επίσης βραβευμένου ρεθυμνιώτικου «Avli», ανέλαβε πρόσφατα την γευστική επιμέλεια του «Mayor».

Τι κάνει ένας βραβευμένος σεφ στο Κολωνάκι; - εικόνα 2

Στο σύγχρονο café-bar-restaurant με την μασίφ μπάρα και το δροσερό αίθριο ήδη κυκλοφορούν πιάτα του ανανεωμένου μενού, που ακολουθούν την comfort λογική ενός ολοήμερης λειτουργίας χώρου: ανάμεσά τους θα βρείτε, λόγου χάρη, πέστροφα σεβίτσε με σορμπέ αβοκάντο, φρέσκο χταπόδι με baby πατάτες και τσορίθο, ντολμαδάκια θαλασσινών, αλλά και κοτολέτες pata negra με σάλτσα ανανά ή ένα φιλέτο Black Angus με μανιτάρια πορτομπέλο, πουρέ, φουαγκρά και σάλτσα Μαδέρα. Ανάλογα διεθνές σε αντίληψη είναι και το μενού του brunch, όπου θα συναντήσετε από pancake με σιρόπι σφενδάμου, ελληνικό γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι, αβγά και burger, μέχρι ένα πρωινό… burrito με ομελέτα, τσένταρ, αβοκάντο και πιπεριά. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Περισσότερες πληροφορίες

Mayor

Πλ. Φιλ. Εταιρείας 19-20, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.