Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»;

O δραστήριος από το πρωί ως το βράδυ χώρος της Αιόλου έχει κρεατικές… ανησυχίες.

Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»;

O δραστήριος από το πρωί ως το βράδυ χώρος της Αιόλου έχει κρεατικές… ανησυχίες.

Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»; - εικόνα 1

Τα stands και τα τραπέζια που τριγυρίζουν το μπαρ του ισογείου και το cosy πατάρι με τη mix & match επίπλωση στο «Spollati», στον πεζόδρομο της Αιόλου, γεμίζουν μεσημέρι-βράδυ. Vintage και βιομηχανικά στοιχεία «μπλέκονται» στο ντεκόρ, η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και φιλική, το κοινό διαφόρων ηλικιών, οι μουσικές μεταξύ swing, soul, funk και rock, κι ο Γιώργος Ζευγολατάκος στην κουζίνα κινείται στο τερέν ενός κρεατοφιλικού comfort food που ταιριάζει με το χώρο. Η πλούσια σε χρώματα και γεύση ζεστή πατατοσαλάτα με το αβγό, τις πιπεριές, τα ντοματίνια και το κόκκινο λάχανο σε μιξάζ με ελιά, παντζαρόφυλλα, ραπανάκια και λίγο λάδι τρούφας είναι πολύ νόστιμη και ταυτόχρονα ένα γεύμα από μόνη της (ωραία ιδέα αν κάνετε μια στάση για να τσιμπήσετε κάτι το μεσημέρι).

Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»; - εικόνα 2

Το κοτόπουλο που πανάρεται με πάνκο έχει ωραία τραγανή κρούστα και ζουμερό εσωτερικό και στα burger υπάρχουν δύο επιλογές, ένα κλασικό, αρκούντως κρεατένιο, ζουμερό, με μοσχαρίσιο κιμά, τα επιπλέον συστατικά του οποίου τα διαλέγεις μόνος σου, κι ένα πιο έντονο, μείξη ιβηρικού χοιρινού με τσορίθο, με αλμυρό/καπνιστό χαρακτήρα. Οι κρεατόφιλοι μπορούν, αν θέλουν, να κατευθυνθούν και προς ένα διάφραγμα (στην περίπτωσή μου ήθελε λίγη παραπάνω προσοχή στο ψήσιμο) ή ένα tri tip.

Έχεις φάει μπέργκερ στο «Spollati»; - εικόνα 3

Έχετε το υπόψη όταν κινείστε στα πέριξ της Πλατείας Αγίας Ειρήνης. Στο «Spollati» το φαγητό είναι εν γένει ευχάριστο, οι τιμές είναι λογικές, ψωμί, dips και σάλτσες τα φτιάχνουν μόνοι τους, το ίδιο και τα γλυκά. Η πορτοκαλόπιτα με ζελεδάκια δυόσμου, «σφουγγαράκια» σοκολάτας, σος passion fruit και παγωτό, ομολογουμένως υπερπαραγωγή, ήταν συνδυασμός πληθωρικός για τα γούστα μου, αλλά έχει τη φάση του. Την επόμενη φορά λέω να δοκιμάσω και τα κοκτέιλ.

Περισσότερες πληροφορίες

Barrus

Αιόλου 27Α, Πλατεία Αγίας Ειρήνης
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.