4 ραντεβού με τα ΒορΟινά

Η ετήσια εκδήλωση δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα επιστρέφει για άλλη μία χρονιά, πιστή στο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό, και αρκετοί χώροι της πόλης κινούνται αυτήν την εβδομάδα στο ρυθμό της βάζοντάς μας ιδέες.

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά

Η ετήσια εκδήλωση δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα επιστρέφει για άλλη μία χρονιά, πιστή στο ραντεβού της με το αθηναϊκό κοινό, και αρκετοί χώροι της πόλης κινούνται αυτήν την εβδομάδα στο ρυθμό της βάζοντάς μας ιδέες.

Στο "Hilton"

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά - εικόνα 1

Τα φετινά ΒορΟινά περιμένουν τους Αθηναίους οινόφιλους­ αυτήν τη Δευτέρα 30/1 (12 μ.-3 μ.μ. για τους επαγγελματίες, 3-8 μ.μ. για το κοινό. Είσ.: € 8), δίνοντάς τους τη δυνατότητα, εκτός από το να δοκιμάσουν πληθώρα ετικετών των μελών της Ένωσης Οίνοι Βορείου Ελλάδας, να παρακολουθήσουν την τελική αναμέτρηση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων.

Στο "Εlectra Μetropolis"

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά - εικόνα 2

Διπλό οινικό ραντεβού στη Μητροπόλεως. Αύριο Παρασκευή 27/1 φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά θα παίζουν στο τερέν του wine aperitivo με τους απαραίτητους συνοδευτικούς μεζέδες και την DJ Χριστίνα Γιαννοπούλου με φρέσκια ραδιοφωνική μουσική στο χώρο του "Library" στο ισόγειο (6-10 μ.μ., € 16 το άτομο). Έπεται ένα sparkling brunch στις 29/1 στην κορυφή του ξενοδοχείου, όπου θα πρωταγωνιστούν τα αφρώδη κρασιά της Βόρειας Ελλάδας και η θέα (12 μ.-4 μ.μ., € 42 το άτομο).

Στο "Μοnk"

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά - εικόνα 3

Αυτήν την Κυριακή 29/1 (από 9 μ.μ.) το wine bar-restaurant της οδού Καρόρη την αφιερώνει στον oινοποιητικό συνεταιρισμό Βαένι Νάουσα κι έχει στο πρόγραμμα κρασί, fingerfood και groovy μουσικές από τον resident DJ Jim. Θα δοκιμαστούν Δογματικός λευκός (Ξινόμαυρο, Blanc de Noir) αγκαζέ με σασίμι σολομού σε μαρινάδα τζίντζερ-σησαμέλαιου και κράκερ ρυζιού και Νάουσα ερυθρός (Ξινόμαυρο), συνοδευόμενος από spare ribs με BBQ sauce. Κόστος συμμετοχής: € 15.

Στο "Uberness"

4 ραντεβού με τα ΒορΟινά - εικόνα 4

Ακόμη και η ιδιαίτερη post-καντίνα του Βασίλη Καλλίδη στη Λαχαναγορά στου Ρέντη (Τζων Κέννεντυ 1) έχει αυτές τις ημέρες τη ΒορΟινή πλευρά της. Μέχρι αυτήν την Κυριακή 29/1 το αμαρτωλά πληθωρικό streetfood της, hot dog, burger, τηγανητό κοτόπουλο και κεφτεδάκια, θα κάνει παρέα με ετικέτες οινοπαραγωγών του ελληνικού Βορρά (κόστος αναλόγως κατανάλωσης).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"